Kariyer Değişikliğine Giderken Yaşayacağınız 3 Süreç (Kariyer Kapısı) | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

Kariyer Değişikliğine Giderken Yaşayacağınız 3 Süreç (Kariyer Kapısı)

12 Ağustos 2021
İçeriği Paylaş:

Pandeminin iş hayatı üzerindeki etkilerini gün geçtikçe birbirinden farklı olaylarda görmeye devam ediyoruz. Yapılan bir çevrimiçi ankete göre çalışanlara “Pandemi, kariyer değişikliği planlarınızı nasıl etkiledi?” soruldu ve katılımcıların %49’u şu yanıtı verdi: "Dinlenmek ve düşünmek için bana boş zaman verdi." Bu her ne kadar değişim iyi bir çıkış noktası sayılsa da büyük bir karar değişikliği için yeterli değildir çünkü çalışanlar yeni alternatiflerini henüz keşfedebilmiş değiller. Şu aşamada hayatında kariyer değişimi istediğini düşünen çoğu insan yalnızca neyi istemediğinden emin fakat hayatına hangi alternatifle devam etmek istediği konusunda kararsız.

Pandeminin dönüştürücü potansiyeli üzerine yapılan araştırmalara göre, kariyer değişikliğine gitmek isteyenlerin üç aşamalı bir süreçten geçeceği sonucuna varılıyor. Bu üç aşamanın ne olduğunu siz de merak ediyorsanız gelin, hep birlikte inceleyelim!


  • Ayrılık

Başlangıçta ayrılık her ne kadar kulakta kötü bir çağrışım yapsa da aslında bunun da faydaları var. Şunu unutmamak gerekir ki bir yerde değişim olabilmesi için öncesinde ayrılık yaşanması şarttır. Kararınızı verdikten sonra ayrılığı ne kadar hızlı kabullenirseniz o kadar hızlı bir sonraki sürece geçiş yapabilirsiniz.


  • Sınır Geçişlerinden Yararlanmak

Bu dönemin herkes için bir geçiş dönemi olduğunu çabuk kabullenmiş kimseler süreci verimli değerlendirebilmek için çeşitli planlamalar yaptı. Bu planlamaları uygulayanlar ise kendileri hakkında çok daha fazla bilgi edindiler. Bu bilgilerin içerisinde halihazırda gittiği kariyer yolundan memnun olmadığını fark etmek bile vardı… Başka bir yolda yetkinliklerinin çok daha fazla olduğunu keşfedenlerin de yalnızca mevcut işinden yeteri kadar verim alamadığını kendine itiraf edenlerin de varacağı kapı aynıydı… Kariyer değişimi.


  • Yeniden Bütünleşme

Alışkanlıklarımızdan sıyrılma becerimiz rutini bozan değişikliklerden sonra -ki bu noktada bu değişiklik pandemi oluyor- sınır geçişlerinden ne kadar iyi yararlandığımıza bağlıdır. Yeniden bütünleşme sürecinde diğer iki aşamayı yeterince verimli geçirememiş bireyler muhtemelen çok çabuk bir şekilde eski hayatlarına geri döneceklerdir. Aslında yeniden bütünleşecekleri kendi eski hayatları olacaktır. Bu aşamada kendinize karşı kararlı bir duruş sergileyip sergilememek sizin elinizde.


Sonuçta, hepimizin insan olduğunu ve gün sonunda ortak hislerde buluştuğumuzu unutmamakta fayda var. Hemen hemen herkes hayatındaki büyük bir değişimi bu aşamalardan geçerek yaşıyor. Eğer siz de hayatınızın bu aşamasındaysanız yaşadıklarınızın normal olduğunu bilmenizi isteriz. Şimdi seçim sizin… Kendinize dair bildikleriniz değişmiş, belki de artmış olmasına rağmen bunlar hiç yaşanmamış gibi hayatınıza kaldığınız yerden devam etmeye mi çalışacaksınız yoksa tüm bu farkındalıklarınızı hayata mı geçireceksiniz?


 Youthall’da işveren markası profilinizi oluşturmak için hemen tıklayın!