Kanada'da Uluslararası Kariyer: Sertifika ve Diploma Programları | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

Kanada'da Uluslararası Kariyer: Sertifika ve Diploma Programları

20 Temmuz 2022
İçeriği Paylaş:

Sertifika ve Diploma Programları

Kanada’da akademik kariyerini planlarken tek bir opsiyona takılı kalmak zorunda değilsin! Toronto, Vancouver, Montreal, Calgary veya Ottawa gibi Kanada’nın prestijli ve farklı kültürlere sahip olan şehirleri arasında seçimde bulunabilirsiniz. Seçimizi yaparken Kariyer hedefinizi ve alanınızı göz önüne alarak çeşitli kurumların birçok seçeneğini gözden geçirebilirsiniz. Kanada’daki eğitim sürecini planlarken yalnız olmak zorunda değilsiniz. Endless Abroad olarak size okul seçimi, başvuru ve yerleşme gibi her aşamada yardımcı olmaya hazırız. Şimdilik yapmanız gereken tek şey yurtdışında eğitim hayallerinize doğru ilk adımı atmak.


Kanada’da akademik kariyerinizi oluştururken dikkate almanız gereken önemli fırsatlar;

Kanada’da Dil Öğrenmek!

Kanada’da İngilizcenizi günlük düzenli olarak konuşarak İngilizcenizi geliştirebilir, Kaydolduğunuz eğitim kurumundan yabancı dil dersleri alabilir ve hatta 2. bir yabancı dil daha öğrenmeye başlayabilirsiniz. İngilizce ve Fransızcanın Kanada’da resmi dil olması, İngilizcenizi ve Fransızcanızı, hem işte ve okulda hem de herhangi bir kültürel etkinlik veya sosyal etkileşim ile düzenli olarak pratik yapmanıza ve geliştirmenize olanak sağlayacaktır.


Akademik Başarı!

Kanada sunduğu çeşitli lisans programları ve alanınızda uzman olmanızı sağlayacak lisans ve yüksek lisans programları ile yurtdışından birçok öğrenciyi cezbetmeye devam ediyor. Kanada dünya üzerindeki en iyi eğitim sistemine sahip ülkelerden biri olmasıyla ve Kanada devletinin eğitim sistemine ve iş dünyasına yaptığı destek ile dikkat çekmektedir. Her sene uluslararası öğrencileri bünyesine çeken Kanada, sahip olduğu iş olanakları ve düşük genç nüfusunun etkisiyle yeni bir hayata başlamak isteyen öğrenciler için gözden kaçmaması gereken bir fırsat.

Kanada’da eğitim almak, Akademik kariyerini planlarken İngilizceni konuşarak geliştirmenin yolunu açmasının yanı sıra Fransızcaya olan hakimiyetini artırma ve repertuarına ikinci bir yabancı dil katma fırsatıyla da öğrencilere cezbedici bir akademik hayat sunuyor.

Hem İngilizceye ana dil seviyesinde hakim olmak hem de yeni diller ve kültürler öğrenerek, köklü ve ayrıcalıklı bir eğitim serüvenine başlamak için Kanada’daki eğitim programlarımızı gözden geçirebilirsiniz.


Çalışarak Öğrenme İmkanı!

Kanada sunduğu eğitim işbirliği çalışma programı ile öğrencilere eğitim aldıkları bölüm ile işbirliği içerisinde senede 4 ay lisans programlarına uygun işlerde çalışma imkanı sunuyor. Kanada’nın prestijli şirketlerinin yükseköğretim kurumlarıyla yaptığı işbirliği ile oluşan programlara kayıt olduğunuz üniversitenin kariyer planlama ünitesi yardımıyla katılabilir, öğrencilik sürecinizi ve çalışma fırsatlarını planlarken gereken desteği alabilirsiniz.

İşbirliği çalışma programı hem uzmanlığınız hakkında edindiğiniz bilgileri pratik eylemlerle desteklemenizi, hem de mezun olmadan önce öğrencilere Kanada iş hayatı ile tanışma imkanı sağlıyor. Eğer Kanada’da gibi liberal ve çok kültürlü bir ülkede hayat kurmayı planlıyorsanız, bu program ile amacınıza doğru çok daha hızlı bir başlangıç yapabilir, uzmanlaşmak istediğiniz sektörü çok daha yakından tanıyabilirsiniz.


Öğrenirken Kazan!

İşbirliği Çalışma Programı’nın yanı sıra Kanada’da Eğitim süreciniz boyunca haftada 20 saat yarı zamanlı çalışma imkanın var. Bu çalışma izni sayesinde eğitim hayatına ekonomik olarak katkıda bulunabilir ve yaşadığın şehri ve toplumu daha yakından yaşayarak tanıyabilirsin. Okurken çalışmak öğrencilere yakın zamanda kattığı getirilerinin yanında Kanada’da çalışmak ileri vadede uluslararası kariyerinde de olumlu bir etki yaratacaktır. Mezuniyet sonrası kazandığın iş deneyimlerini yeni fırsatlara çevirebilir, Kanada’daki kariyerini sağlamlaştıracak yapı taşları oluşturabilirsin.


Geleceğe Yatırım!

Diğer ülkelere kıyasla düşük başvuru ücretleri ve verdiği nitelikli eğitim göz önüne alındığında Kanada’nın sunduğu diploma ve sertifika programları yurtdışında gelecek hedefi olan öğrenciler için kaçırılmaması gereken bir yatırım imkanı sağlıyor. Sağladığı çeşitli eğitim olanakları ve kişisel gelişiminize sağladığı katkı ile Kanada’da eğitim almak, uluslararası kariyer hedefi olan öğrenciler için verdikleri emeğin karşılığını uzun vadede fazlasıyla alabilecekleri ayrıcalıklı bir yatırım aracı olabilir.


Kaliteli Sakin Yaşam!

Kanada sağladığı ekonomik ve eğitim imkanları dışında, sahip olduğu sakin ve kolay yaşam olanakları sağlayan şehirleriyle de ayrıca dikkat çekmektedir. Kanada 2018 Küresel Barış Endeksine göre dünya üzerindeki 6. en barışçıl ve sakin ülke olarak nitelendirilmiştir. Kısacası özellikle İstanbul gibi kalabalık ve karışık şehirlerden sıkıldıysan, eğitim sürecini daha sakin ve düzenli bir şehirde, karmaşadan ve kalabalıktan uzak ama aynı zamanda modern dünyanın olanaklarına sahip olarak yaşamak istiyorsan, Kanada’nın sunduğu eğitim olanaklarına kesinlikle göz atmalısın.


Kültürel Çeşitlilik!

Yurtdışına çıkmak ve yeni bir şehre ve ülkeye adapte olmak konusunda endişeleriniz mi var? Kanada’nın çoklu kültürel yapısı ve demokratik ve kurumsal karakteri bu konudaki endişelerinizi boşa çıkarabilir. Kanada senelerdir açık göç politikasıyla ve insan hakları konusunda yaptığı çalışmalar ile ayrımcılık ve yabancı düşmanlığı (xenophobia) karşısında duran politikaları desteklemektedir. Yasal olarak bir Kanada vatandaşından farkınız olmayacağı gibi sizin gibi Kanada’ya eğitim yada kariyer olanakları için gelmiş sizin gibi çeşitli kültürel geçmişlere sahip olan birçok öğrenci ve gençle tanışma imkanına sahip olabilirsiniz. Kanada’nın çeşitliliğe verdiği önem ve farklı kültürlere karşı kapsayıcı tavrının sosyal hayatınıza etkisini birinci elden gözlemleyebilirsiniz. Eğitim süreciniz boyunca Noel, Çin Yeni yılı veya ramazan gibi farklı kültürlere ait bayram ve özel gün etkinliklerine katılabilir, farklı kültürlere ve Dünyaya olan bakış açınızı yakından yaşayarak genişletebilirsiniz.


Kariyer Trendi Kanada!

Kanada güçlü ekonomisi, insancıl çalışma şartları ve düşük nüfusuyla yetkin öğrencilere parlak bir kariyer fırsatı sunuyor. Bu gelecek vadeden çalışma hayatına katılmak ve kendine parlak bir yurtdışı kariyeri oluşturmak için kendine hedefler koyman ve programını iyi ayarlaman yeterli olacaktır. Kişisel gelişimini, iletişim yeteneklerini ve takım çalışmasına yatkınlığını geliştirmen için bir çok fırsatın olacak. Hatta kariyerini yalnız planlamak zorunda bile değilsin. Dahil olduğun eğitim kurumun kariyer olanaklarından faydalanabilir bu süreçte farklı kurumlardan destek alabilirsin. Şimdilik yapman gerekenler sadece yurtdışı eğitimin için hedeflerini belirlemek ve ilk adımlarını atmak. Merak etme! hiçbir adımda yalnız olmak zorunda değilsin.


Kariyer Ağınızı genişletme İmkanları!

Kanada’da eğitim, uluslararası kariyerine erken adım atma ve çalışmak istediğin sektörü tanımanın önünü açabilir. Okurken çalışabilme imkanı sayesinde çalışmak istediğin sektördeki etkini ve kariyer ağını geliştirebilirsin. Buna ek olarak Kanada eğitim sisteminin pratik ve kariyer odaklı olması ve Kanada devletinin eğitime ve nitelikli çalışma gücüne diğer ülkelere göre fazladan verdiği kaynağın etkisini uzun vadede aldığın eğitimde ve özgüvende hissedebilirsin.


Kanada’ya Yerleşmek!

Kanada lisans mezunlarına verdiğin mezuniyet sonrası 3 sene çalışma hakkına ek olarak göçmenlere uyguladığı iyimser politikalarıyla da göçmenler ve Kanada’da göçmen olarak yaşamayı düşünen öğrenciler için parlak bir gelecek imkanı sunuyor. Kanada’da okumak size prestijli bir eğitim hayatı dışında bu güzel ülkede yaşama, çalışma ve hatta vatandaş olma imkanı sunuyor. Eğitim süreciniz boyunca akademik kariyerinizi Kanada’ya yerleşmek üzerine planlayabilir ve bu hedefiniz doğrultusunda eğitim aldığınız üniversitenin kariyer servislerinden Kanada’daki uluslararası kariyerinizi planlamak için yardım alabilirsiniz. Eğitim süreciniz boyunca çalışma imkanları ile Kanada’daki etki alanınızı ve kariyer ağını genişletebilir ve Kanada’ya yerleşme hedefiniz için etkili adımlar atabilirsiniz.