Çalışma Alanınızı İyileştirmek İçin 6 Öneri | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

Çalışma Alanınızı İyileştirmek İçin 6 Öneri

11 Ağustos 2021
İçeriği Paylaş:

Çalışma alanınızdaki dağınıklığı gidermek ya da yeni bir dekorasyon fikrine açık olmak; yeni fikirler üretmenize, üretkenlik seviyesini artırmaya ve yaratıcı hissetmenize olanak tanıyabilir. Eğer evinizde ya da ofiste çalıştığınız alana geçtiğiniz zaman kendinizi motivasyonsuz ve ilhamsız hissediyorsanız çalışma alanınızı iyileştirmek için yeni fikirlere ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Üstelik bu fikirlerin hibrit çalışma ve “home-office” kavramlarının oldukça yaygınlaştığı bu dönemde bir gereklilik olduğunu söylemek de hiç yanlış sayılmaz!

Size nelerin ilham verdiğini biliyor musunuz? Aslında çalışma hayatını olumlu etkileyecek bu unsurlar, kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Kimi insanlar çalışma esnasında müzik dinlerken motive olur, bazılarıysa sessizlikten daha çok hoşlanır. Bu sebeple kendinize en uygun noktaları yakalamanız gerekir. 

Doğal ışığı karşılayan bir alanda konumlanmak, dağınıklığı önleyecek küçük kutular kullanarak kargaşayı masadan uzaklaştırmak seçenekler arasında olabilir. Belki de sandalyenizi değiştirmenin zamanı gelmiştir ya da bir bel yastığıyla konforunuzu artırmanız mümkün olabilir. Gelin adım adım hangi seçenekleri değerlendirebileceğinize bakalım!


1. Masa aksesuarlarına ne dersiniz?

Haftanın ortalama 40 saatini harcadığınız çalışma alanı, neden sizi yansıtmasın? Hediye aldığınız eğlenceli bir kupayı kalemliğiniz haline getirebilir, esprili stickerlara sahip bir akademik/yıllık ajanda edinebilirsiniz. Size neşe verecek, mutlu edecek her şey bu ekibin bir parçası olabilir. Eğer sürekli zımba, makas, delgeç gibi ürünleri kullanıyorsanız bir set edinebilir, renkli ataşlarla renkli ataşlarla masanızı renklendirebilirsiniz.


2. Doğadan detaylara yer verin!

Araştırmalar, doğanın insanlara daha fazla ilham verdiğini ve olayları daha farklı bakış açısıyla yakalamalarına olanak sağladığını destekliyor. Deniz kabukları, kaya ve taş benzeri objeler, çiçekler veya doğal taşlar; iyi fikirler arasında olabilir. Bulunduğunuz alanı çok daha sıcak hissettirecek bu yöntemlerin en önerileni ise ortamdaki dengeyi ve enerjiyi de koruduğuna inanılan doğal taşlar diyebiliriz. Ametist, kuvars, labradorit derken onlarcası arasından renkleriyle sizi de büyüleyecek bir tanesinin olduğundan emin olabilirsiniz! Yine yeşilin gücünden faydalanmak için küçük saksı bitkileri, bakımının kolay olması sebebiyle minik kaktüsler, güzel fikirler arasında olabilir!


3. Sevdiklerinizi görmek iyi hissettirir!

Dekorunuzda bir değişikliğe gitmek için küçük masa üstü çerçevelerden faydalanabilirsiniz. Aileniz, en yakın arkadaşlarınız ya da evcil hayvanınızın favori fotoğrafını gördüğünüzde hatırladığınız mutlu anılar; anlık olarak ruh halinizi olumlu etkileyecek ve sizi motive edecektir.


4. Organize olun!

Dağınıklık hakkında ne düşünüyorsunuz? Nadiren de olsa bazı insanları motive ettiğine inanılan bu kavram hakkında pek sıcak hissetmeyen taraftaysan bu konuyu çözelim! Masa üstünüzde sürekli ihtiyacınız olmayan malzemeleri düzenlemek için sepetler, saklama kutuları, masa üstü organizerleri ya da çekmece bölücülerini kullanabilirsiniz. Eğer bir çekmece ya da dolaba sahipseniz anlık kargaşayı orada depolayarak önleyebilirsiniz. Masanın üstünde çözümler üretmek zorundaysanız renkleri uyumlu kutular ve organizerler ortamı düzenlerken canlandırabilir!

Malzeme dağınıklığının yanı sıra kağıt dağınıklığının önüne geçmek için etiketli dosyalardan faydalanmak gerekebilir. Biriktiğinde bir yığına dönüşen bu konu da artık artık şık ve düzenli bir detay olmaya başlar.


5. Aydınlatma istediğiniz gibi mi?

Çalışma ortamınızın doğru aydınlatılmış olması çeşitli yönlerden önemlidir. Işığın rengi, miktarı hatta geliş açısı bile sizi birkaç saat geçirdikten sonra yoruyor olabilir. Motive hissetmenizi engelleyebilecek aydınlatmayla ilgili kendinize en uygun seçeneği belirlemeniz gerekir. Eğer aydınlatmayla ilgili yeterince netseniz mum yakarak hoş bir hava yaratabilirsiniz. Bu küçük titreşimler ortamı canlandırırken daha dingin hissetmenize de olanak tanıyacaktır.


6. Rahat olmaya özen gösterin!

Bir ofis ya da evde yaratılan çalışma ortamı, göründüğünden çok daha fazlasıdır. İşlevselliğin konforla aynı noktalarda buluşması gereken bu yapıda dekoru yenilerken koşulların iyileşiyor olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bilgisayar monitörünü ya da dizüstü bilgisayarınızı yükselterek göz hizanıza yaklaştırmak, koltuğunuzla ilgili iyileştirmelere gitmeniz ya da koltukta çalışmaktan mutluluk duyuyorsanız bir bilgisayar sehpası edinmeniz başarılı yatırımlar olacaktır. Bu sayede yaşayabileceğiniz tüm ağrılı ihtimallerden sıyrılmış olursunuz.

Masanızda geçirdiğiniz saatleri daha verimli hale getirmek ve kendinize uzun vadede yatırımlar yapmak için bu maddelere ve daha fazlasına odaklanın. Hemen ardından listenizi oluşturun ve adım adım tamamlarken kendinize yaptığınız iyiliğin ve yeni çalışma ortamınızın tadını çıkarın!