Elvan Omay ile Hayatı Yeniden Anlamlandırmak - Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

Elvan Omay ile Hayatı Yeniden Anlamlandırmak

26 Ekim, Sal

Etkinlik Kapandı.

The School of Life - Elvan Omay ile Hayatı Yeniden Anlamlandırmak cover photo

Etkinlik Detayları

Hayatın anlamı üzerine fazla açık ya da yoğun bir biçimde düşünmek olağandışı, talihsiz ve hatta neredeyse gülünç bir meşgale gibi görünebilir. Elbette bu, biz sıradan ölümlülerin kafa yorması gereken ya da bizi pek ileri götürecek bir iş değildir.

İşin gerçeği, konu herkes içindir; anlamlı bir varoluş hepimizin üzerine düşünmesi, tanımlaması içindir. Hayatı neyin anlamlı kıldığı sorusu kişisel olarak yanıtlanmalı; vardığımız sonuçlar bilhassa bize özgü olmasalar bile.

Bu ders aşktan aileye, arkadaşlıktan işe, kendini tanımaktan doğayla ilişkimize; hayatı anlamlı kılma potansiyeli olan bir dizi seçeneği yeniden değerlendirir. Neden bazı şeyler anlamlı iken diğerleri anlamlı değildir, öğreniyoruz. Yapıp ettiklerimize ve deneyimlerimize nasıl daha fazla anlam katabileceğimizi düşünüyoruz. Bu çok etkileşimli ders, hayatın bu büyük sorusu üstüne düşünürken pratik ve kışkırtıcı bir rehber olmayı amaçlar.

Şunları ele alıyoruz:

Anlamlı bir hayat, şefkat, ilgi, temas, kendini anlama, sempati, akıl ve yaratıcılık ile ilişkili bir dizi yüksek kapasitemizden faydalanır ve onları kullanır.

Anlamlı bir hayat, gündelik hoşnutluktan çok kendini gerçekleştirmeyi hedefler. Anlamlı bir hayat sürüyor olabiliriz ama yine de sıklıkla kendimizi kötü bir ruh halinde bulabiliriz. Ya da aksine, yüzeyde sıklıkla eğleniyor gibi görünürken aslında, çoğunlukla anlamsızca yaşıyor olabiliriz.

Haz kendini anında ortaya koyarken anlamdan aldığımız tat anlaşılması daha zor olabilir.

 

Atölye Lideri

Elvan Omay İzmir Amerikan Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1991’de Boğaziçi Üniversitesi İşletme’yi bitirdi. Nokta, Aktüel ve Milliyet Dergi Grubu’nda muhabirlik ve editörlük yaptı. National Geographic Türkiye’nin yayın yönetmenliğini üç yıl yürüttü. Daha sonra kariyerine kurumsal iletişim ve pazarlama alanında devam etti. Efes Pilsen, Hürriyet, Shell Türkiye’de çalıştı. Kuruluş yıllarında Özyeğin Üniversitesi’nin iletişim direktörlüğünü, ardından Bilgi Üniversitesi’nin PR direktörlüğünü üstlendi. 2011-2012 yıllarında Özyeğin Üniversitesi’nde Executive MBA’i bitirdi.

 

Atölye Hakkında

Atölyemiz, 20.00 – 22.30 saatleri arasında gerçekleşecektir.

Zoom platformu üzerinden sunduğumuz online atölyemiz için kaydınızı yaptıktan sonra, etkinlik için bağlanacağınız link ve online deneyim hakkındaki faydalı ön bilgiler, etkinlikten 2 saat önce e-posta adresinize gönderilecektir.