İşveren Markanızı Dijitalde Büyütmek İçin 5 Öneri | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

İşveren Markanızı Dijitalde Büyütmek İçin 5 Öneri

03 Eylül 2021
İçeriği Paylaş:

Bir araştırmaya göre, günümüzde genç yeteneklerin %85’i bir iş ilanına başvuru yaparken şirketi dijital ortamlarda araştırıyor. Bu nedenle, işveren markanızı dijital ortamlarda güçlü bir şekilde tanıtıyor olmanız genç yetenekleri çekmek için oldukça önemli.

İşveren markanızı dijitalde hızlı bir şekilde büyütmek ve hedef kitlenizdeki genç yetenekleri çekmek için yapacağınız çalışmaları planlarken faydalanabileceğiniz beş öneriyi yazımızda sizinle paylaşıyoruz.


1. Görsel İçerik Kullanın

Şirketinizin çalışmak için nasıl bir yer olduğunu genç yeteneklerle dijitalde paylaşmak için; yüksek kaliteli fotoğraf, video ve illüstrasyonlardan faydalanın. Hazırlayacağınız görsel içerikler ile şirketinizde kimlerin çalıştığını, çalışanlarınızın sıradan bir günde neler yaptığını, nasıl sosyalleştiğini, ofis ortamında nasıl giyindiğini ve çok daha fazlasını potansiyel çalışanlarınıza gösterin.



2. Merakları Giderin

"Şirket Kültürü", "Çalışanlara Sunulan Olanaklar", "MT ve Staj Programları" gibi başlıklar; potansiyel çalışanlarınızın şirketinizle ilgili olarak en merak ettiği konular arasındadır. İşveren markanızın gücünü artırmak için, web sitenizden ulaşılabilecek temel bilgilerden çok daha fazlasını dijital ortamlarda paylaşın ve şirketinizle ilgili bilgi edinmek isteyen adayların işini kolaylaştırın.



3. Çalışanlarınızı Öne Çıkarın

Kim ne derse desin, işveren markanız çalışanlarınızla başlar çalışanlarınızla biter. İşveren markanızı dijitalde büyütürken çalışanlarınızı çok daha fazla görünür kılın. Günümüzde adayların bir şirketi tercih ederken en çok önemsediği unsurlardan birinin çalışan referansları olduğunu unutmayın ve işveren markanızı dijitalde güçlendirmek için çalışanlarınızın gücünden faydalanın. 



4. Yazılı İçerik Oluşturun

İşveren markanız söz konusu olduğunda atacağınız adımları bir pazarlama profesyoneli gibi düşünmek doğru bir strateji olacaktır. Günümüzde içerik pazarlama trendi yükselen bir pazarlama yöntemidir ve rakiplerinizin önüne geçmek için iyi bir fırsattır. Bu fırsatı doğru değerlendirmek istiyorsanız; şirket haberlerini, başarılarınızı, yenilikleri, çalışanlarınız ve yöneticileriniz tarafından kaleme alınan yazıları dijital ortamlarda düzenli olarak yayımlayın.



5. Destek Almaktan Çekinmeyin

Tüm bu çalışmaları yapmak için güçlü bir iş ortağından yardım alın. Youthall’da oluşturacağınız işveren markası profiliyle; fotoğraf ve videolardan şirket kültürüyle ilgili yazılı içeriklere, çalışan görüşlerinden staj ve MT programlarınıza kadar genç yeteneklerin merak edebileceği tüm içeriklere yer verebilir ve böylece işveren markanızı dijitalde kolayca büyütebilirsiniz.


İşveren markanızı dijitalde Youthall ile büyütmeye hemen başlamak için tıklayın!