ITP Yolculuğu - Dilan Yıldırım | Youthall

ITP Yolculuğu - Dilan Yıldırım

21 Mart 2024
İçeriği Paylaş:

Merhaba, 

İsmim Dilan, Hollanda’da ING merkez ofisinde Global Sustainability ekibinde Senior Consultant olarak çalışıyorum.

2016’da ING’ye başvurulduğumda bankayla ilgili pek bir fikrim yoktu ancak başka hiç bir şirketle de ilgili pek bir fikrim yoktu. Mezuniyet sonrası her şeye başvurulan dönemde karşıma ING ve International Talent Program çıktı. Benim gibi kararsız ve tecrübesiz biri için önceden belirlenmiş trackler, rotasyonlar, programın parçası olarak yurtdışında kısa dönem çalışma olanağı inanılmaz bir teklifti. Ancak ING’yi benim için diğer potansiyel şirketlerden ayıran en büyük fark ilk elemeleri gecen 40 kişilik grupla tanışmam oldu. Bu grup o kadar zeki, düzgün, yardımsever ve eğlenceli insanlardan oluşuyordu ki ING’nin yarattığı şirket kültürünün bir parçası olmak istedim.

Biraz pozisyona uygunluk, biraz şansla 2016 Temmuz’da Kurumsal Bankacılık traineesi olarak başladım, hemen hemen her departmanda (Financial Markets, Financial Institutions, Lending, Client Coverage, Transaction Services) 2-3 ay geçirdim. Bu bölümlerde neler yapıldığına dair temel bilgimden kariyerimin bu evresinde hala faydalanıyorum. Başka bir şirkette üniversiteden is hayatına geçişim bu kadar pürüzsüz olur muydu bilmiyorum ama benimle ayni evrelerden gecen 20 kisiyle ayni anda ise başlamak çok büyük bir şanstı. Sorunlarımızı, sevinçlerimizi, bilgilerimizi, tecrübelerimizi paylaştık, birlikte eğlendik, bazılarıyla birlikte yurtdışına taşındık.

Bu bir senenin sonunda short term assignmentla Amsterdam’a geldim ve assignment bitmeye yakın başka bir bölümde kalıcı bir pozisyona başvurdum. ING yurtdışında çalışmam icin ilk bütçeyi sağladı ancak çalışacağım ekibe kendim başvurmam, görüşmeye girip kendimi kanıtlamam gerekti. ING benim için kapıları araladı, bir yandan bu kapıları ardına kadar açabilmem için özgüven, bilgi ve yetkinlik sağladı.

ING’nin bana en büyük katkısı insanları. Hala görüştüğüm arkadaşların da ötesinde bolum değiştirmek istediğinizde ya da kariyerinizi yöneltmek istediğiniz yönde gelişmeniz için hemen yardımcı olup sizinle plan yapacak yöneticiler de bu insanlar arasında.

Tabi ki 7-8 senelik kariyerimde her anım sorunsuz geçmedi ama kariyerime başlamak için daha uygun şartlar düşünemiyorum.