Hemfikir olduğumuz konu, bir fikir üretmenin bize verdiği heves ve mutluluk | Youthall

Hemfikir olduğumuz konu, bir fikir üretmenin bize verdiği heves ve mutluluk

16 Haziran 2023
İçeriği Paylaş:

Üniversite öğrencisi gençlerin yeni yüzyıl yetkinlikleri odağında güçlendikleri, edindikleri bilgi ve becerileri ilerleyen adımlarda deneyimleme alanı buldukları Gençlik Sosyal Yatırım Programı İLERİDE, katılımcı gençlerin deneyim alanları bulurken aynı zamanda da süreçten ve ve programdan memnun olmaları odağında kurgulandı. Bu doğrultuda katılımcı gençlerin hevesle programda yer alması, heyecanlarının hep diri kalması oldukça mutluluk verici.


Semih Yılmaz - Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi

Üniversiteye başladığım günden beri derslere ek olarak beni geleceğe hazırlayacak, ilerideki kariyerime fayda sağlayacak ve sonucunda deneyim kazanacağım bir program arayışındaydım. İkinci sınıfa kadar derslerin çok yoğun olmasına rağmen öğrendiklerimizin henüz herhangi bir somut karşılığını görememiş olmam motivasyon kaybı yaşamama sebep oluyordu. Ta ki Shell Türkiye’nin Bilim Virüsü ile birlikte yürüttüğü Gençlik Sosyal Yatırım Programı İLERİDE’nin ilanını görene kadar… İlanı görür görmez aradığım ve eksikliğini hissettiğim programın İLERİDE olduğunu anladım ve başvurumu yapıp kabul aldım.

Programda ilk iki ay boyunca “Yeni yüzyıl yetkinlikleri” kapsamında analitik düşünmekten, doğru sunum ve anlatım yapmaya kadar farklı birçok alanda eğitim aldım. Her eğitimde, üzerine değinilen konunun ve aktarılan bilgilerin yaşamdaki karşılığını görmem hiç zor olmadı. Bu durum beni hem harekete geçirdi hem de yeni yüzyıl yetkinliklerini geliştirebilmem için büyük motivasyon kaynağı oldu. Bu eğitimlerin üzerine kitaplar okumak ve ek araştırmalar yapmak benim için çok keyifli şekilde devam ediyor. Şu anda İLERİDE Programı’nın “iş simülasyonu” kısmında ekibimle beraber bize verilen vaka üzerine yaklaşık iki hafta süren çalışmamızı yeni bitirmiş bulunuyoruz. Bu süreçte aldığımız eğitimlerde kendimize kattıklarımızı kullanma fırsatı bulduk. Farklı branşlardan insanlarla çalışmak hepimizin olaya farklı açılardan yaklaşmamızı ve birçok bakış açısına şahit olmamızı sağladı. Bu vakaya çalışırken kimi zaman toplantı sürelerimiz çok uzadı kimi zamansa her birimiz elimizden geldiği kadar katkı vermeye çalışsak da bir süre boyunca yerimizde saydık ama bunların her biri bizler için deneyim oldu ve her dakikası çok keyifliydi. Bu dönemde birçoğumuzun finalleri olmasına rağmen hemfikir olduğumuz konu, bir fikir üretmenin ve bu fikri geliştirmenin bize verdiği heves ve mutluluktu. Bu yazıyı yazarken bile bu heves sayesinde proje geliştireceğimiz aşamayı ve üzerine yapacağımız çalışmaları düşünüyorum.