‘Gençlere özel sosyal yatırım programının gelişerek devam edeceğini bilmek çok güzel hissettiriyor’ | Youthall

‘Gençlere özel sosyal yatırım programının gelişerek devam edeceğini bilmek çok güzel hissettiriyor’

04 Mayıs 2023
İçeriği Paylaş:

Shell Türkiye’nin, Bilim Virüsü iş birliği ile 2022 yılında pilot uygulamasını gerçekleştirdiği Gençlik Sosyal Yatırım Programı, üniversite öğrencisi gençlerin gelecekteki iş dünyası için ihtiyaç duyulacak yetkinlikler konusunda kendilerini güçlendirdikleri bir alan açtı. Aynı zamanda 2023 yılında başlatılan İLERİDE Programı’nı besleyen, geliştirip dönüştüren en etkili adımlardan biri oldu.

Programa katılan gençler, aldıkları eğitimler aracılığıyla sürdürülebilirlik yetkinlikleri, kariyer yönetimi, sosyal beceriler, dijital yetkinlikler ve yaratıcılık alanlarında kendilerini geliştirdi. İş simülasyonunda iş dünyasındaki farklı vakalara sürdürülebilir çözümler ürettiler ve en sonunda gruplar oluşturarak kendi sürdürülebilirlik projelerini geliştirdi. Katılımcılar, projelerini uzman bir jüri karşısında sunma deneyimi yaşayarak projelerini geliştirmek için öneriler aldılar. Uçtan uca dolu dolu ve keyifli geçen bu süreçte gençlerin katılımları ve düşünceleri her zaman çok önemliydi. İLERİDE Programı’nın değer üreten Media Hub ayağında 2022’de pilot uygulamaya katılan gençlerin programa dair düşüncelerine yer verdik.

‘Çok değerli kişilerle tanışma ve sohbet etme fırsatı bulduk, çok iyi arkadaşlıklar edindik’

Resmiye Arpat – Ekonometri Bölümü öğrencisi

Bilim Virüsü ve Shell Türkiye iş birliği ile gerçekleştirilen Gençlik Sosyal Yatırım Programı’na dâhil olmak ve program süreci çok keyif vericiydi. Katıldığımız eğitimler ve edindiğimiz yetkinlikler her gencin sahip olması gereken ve keşke daha önce bu deneyime sahip olabilseydim diyebileceği kaliteli öğrenimlerdi. Tanışma, eğitimler, vaka çalışması ve proje geliştirme ile devam eden zaman diliminde, alanında çok değerli kişilerle tanışma ve sohbet etme fırsatı bulduk ayrıca çok iyi arkadaşlıklar edindik. Sürecin sonunda ekibimizle beraber tasarladığımız projenin tohum desteği alması bizleri çok mutlu etmekle beraber ileride gerçekleştireceğimiz güzel projelere sağlam bir adım oldu.

Bu iş birliği ilk olarak bizlerle başladı, deneyimlerimizle şekillendi. Projenin ilk mezunları olarak, gideceği yolu izlemek çok eğlenceli.

‘Hem eğlendik hem öğrendik hem de kendimizi geliştirme imkanı bulduk’

Umut Yıldırım – Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi

Bu programda yer alarak alanında uzman kişilerden eğitimler aldık, bu eğitimleri alırken hem eğlendik hem öğrendik hem de kendimizi geliştirme imkanı bulduk. Proje üretme sürecinde ise ekip çalışması ile öğrendiklerimizi uygulama fırsatı bulduk. Bizim için oldukça faydalı ve eğlenceli bir program oldu. Böyle bir projede yer aldığım için çok mutluyum. Bu projeye seçilmek benim için çok gurur verici oldu. Çok güzel bir sürecin ardından bu programın mezunlardan birisi olarak kendimle gurur duyuyorum.

‘Toplumumuza fayda sağlama potansiyeli olan projemizi Shell ve Bilimi Virüsü sayesinde hayata geçirdik’

Saadet Kara – Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi

Bilimsel düşünce alışkanlığı ve yeni yüzyılın ihtiyacı olan yetkinlikler, günümüz dünyasında her geçen gün daha da fazla önem kazanıyor. Bu nedenle, gençlerin bu alışkanlığı kazanmalarını ve bilime olan ilgilerini arttırmayı son derece önemli buluyorum. Ben de bu amaç doğrultusunda Shell’in Bilim Virüsü ile birlikte düzenlediği Gençlik Sosyal Yatırım Programı’nın bir parçası oldum ve burada inanılmaz bir deneyim yaşama imkanı elde ettim.

Program, çeşitli yetkinlik düzeyindeki uzmanlardan eğitimler alarak, farklı bilimsel ve çevresel konularda bilgi edinmemi sağladı ve bakış açımı geliştirdi. Aldığım birçok farklı eğitim doğrultusunda, kendi proje fikrimi geliştirdim. Ardından projemi hayata geçirerek, değer yaratma fırsatı yakaladım. Bu deneyim bana, sürdürülebilirlik alanında çalışarak ne kadar tatmin edici bir hayat yaşayabileceğimi de gösterdi. Programın en etkileyici yanı, beni yalnızca bilimsel olarak geliştirmekle kalmaması, aynı zamanda da liderlik ve iş birliği becerilerimi de beraberinde geliştirmesiydi. Burada birçok farklı disiplinden bireyle bir arada çalıştım ve bu sayede farklı bakış açılarını anlama fırsatım oldu. Aynı zamanda kişisel ve mesleki gelişimim için de inanılmaz bir fırsattı. Gençlik Sosyal Yatırım Programı, gençlerin bilim ve üretmeye olan ilgilerini arttırmak ve projelerini hayata geçirmelerini sağlamak için harika bir fırsat sunuyor. Ben de bu sayede, toplumumuza fayda sağlama potansiyeli olan bir projeyi hayata geçirerek, kendimce büyük bir başarı elde ettim.

‘Programın gelişerek ve değişerek devam edeceğini bilmek çok güzel hissettiriyor’

Sümeyye İbrahimoğlu – Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi

Bilim Virüsü ve Shell Türkiye iş birliği ile gerçekleştirilen Gençlik Sosyal Yatırım Programı’nı tamamlamış olmaktan mutluluk duyuyorum. Davet maili geldiğinde çok mutlu olmuştum. Program akışı, alacağımız eğitimler ve özellikle ilk kez deneyimleyecek olduğum İş Simülasyonu beni fazlasıyla heyecanlandırmıştı. Programda aldığımız eğitimleri daha önce almış olsam da eğitimler bana farklı fikirler ve yeni deneyimler kazandırdı. Proje fikirlerimizi üretirken kendi yaşamımda gördüğüm ve çözmek istediğim bir problemi esas aldım. Proje fikrimin seçilmesini bile beklemezken, çok güzel bir ekip olup proje sunumumuzu gerçekleştirerek tohum desteği almaya hak kazandık.

Projede aldığımız tohum desteğini de çok anlamlı ve içimize sinen bir şekilde hayalimizi gerçekleştirmek üzere kullandık. Proje katılımcılarının yaklaşımları ve destek olma isteği de çok umut vericiydi. İnsanların bu alanda bir çözüm olduğunu bilmemeleri ve projeye gösterdikleri ilgi seçtiğimiz alanda daha çok çalışma yapılması gerektiğini bize gösterdi. Sürdürülebilirlik alanında yapılan çalışmaların bir parçası olmak ve dünya için çaba gösterildiğini hissetmek geleceğe dair umutlarımızı artırıyor. Gençlik Sosyal Yatırım Programı’nda yeni yollara ışık tutan ve fikirleriyle bize ilham veren bir sürü eğitmenle tanışmaktan, onlarla sohbet etmekten çok memnun oldum. Sürdürülebilir bir gelecek için bu çalışmanın sürdürüleceğini bilmek beni ayrıca mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Programın gittikçe gelişerek ve değişerek sonraki dönemlerde hatta belki de uluslararası bir boyutta devam edeceğini bilmek çok güzel hissettiriyor. Dilerim bu çalışmadaki görevim henüz bitmemiştir çünkü böyle projelerde yer alıp elimi taşın altına koyduğumu hissetmek bana güven veriyor. Bu alanda çalışmalar yapmama ve hayallerimi gerçekleştirmeme destek olan herkese teşekkür ederim. İyi ki gençlere dokunuyor ve onlara fikirlerini yaşatmak için yeni alanlar sunuyorsunuz.