EN “İLERİDE” | Youthall

EN “İLERİDE”

13 Haziran 2023
İçeriği Paylaş:

Gençlik Sosyal Yatırım Programı İLERİDE, üniversite öğrencisi gençlerin gelecekteki iş dünyası için ihtiyaç duyulacak yetkinlikler konusunda kendilerini güçlendirmelerine ve iş dünyasındaki vakalara sürdürülebilir çözümler üretme fırsatı sunarken bir yandan da Media Hub ayağı ile gençlerin programa dair oluşturdukları içerikleri paylaşabilecekleri bir alan açıyor.

Bir deneyim paylaşım alanı olarak kurgulanan Media Hub ile gençler programı kendi bakış açılarından ele alarak deneyimlerini, düşüncelerini ve hislerini aktarıyorlar.


Alperen Aktaş - Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi

Gençlik Sosyal Yatırım Programı İLERİDE, adından da anlaşılacağı üzere ileriyi hedefleyen ve biz gençlerin hedeflerine ulaşırkenki yolculuğunda onlara eşlik eden bir program. Bizler İLERİDE katılımcısı olarak programın gelişimine birebir şahit oluyoruz. Çünkü eğitimler sonrası verdiğimiz geri bildirimlere dönüşlerin en kısa sürede olduğuna birebir şahit oldum. Geri bildirime önem verip aksiyon almak bence gelişimin olmazsa olmazlarındandır.

İLERİDE’nin en sevdiğim yanlarından birisi de farklı disiplinlerden birçok öğrenciyle bağ kurma şansını bizlere tanıması. Programa dahil olan katılımcılarla birlikte gerek eğitimlerde, gerekse Discord etkinliklerinde birbirimizi tanıma fırsatı elde ettik. Eğitimlerde birbirinden değerli eğitmenlerin deneyimlerini ve ufuk açıcı tavsiyelerini dinledik. Almış olduğumuz çeşitli yetkinlik eğitimleri sayesinde İLERİDE’ye başlarkenki halimizden bir adım daha “ileride” olduğumuzu söyleyebilirim.

Öğrenmeyi Öğrenme eğitimiyle başlamamız nasıl bir eğitim modülüyle karşı karşıya olacağımızın bir ön izlemesiydi diyebilirim. Öğrenmeyi öğrenmenin bir öğrencinin kendine katması gereken en önemli yetkinliklerden biri olduğuna inanıyorum. Ekip Çalışması, Analitik Düşünme ve Hikâye Anlatımı eğitimlerinden sonra ise vaka çalışmamızı yapacağımız iş simülasyonu adımına geldik. İş simülasyonunun ilk adımından sonra bize düşen ekibimizle tanışıp verilen gerçek vakalara yaklaşımlar geliştirmek, onlara çözüm üretmek. Daha sonrasında ise Shell Türkiye’den profesyonellerin de arasında bulunduğu bir ekibe sunumumuzu yaparak geri bildirim ve değerlendirmeler alacağız. Bu süreç öğrenmiş olduğumuz tüm yetkinlikleri deneyimleyebileceğimiz, üreteceğimiz bir çalışma alanı.

Program başlarken yapmış olduğumuz toplantıda birbirinden değerli arkadaşlarımızın çoğuyla sohbet etme fırsatı yakaladık. Hepsinin vizyon sahibi ve öğrenmeye hevesli arkadaşlar olduğunu söyleyebilirim. Böyle bir öğrenme ortamında akran öğrenmesini deneyimlemek de kaçınılmaz oluyor elbette. İnteraktif bir öğrenme sistemi yakalamak için Discord’da arkadaşlarımızla eğitim sonrası değerlendirmeler yapıyor ve değerli eğitmenlerimizin kaynak paylaşımlarına ulaşıyorduk. Eğitimlerin sonunda hatıra fotoğrafı çekilerek o anları ölümsüzleştirip birer anı haline de getirdik.

Program boyunca geliştiğimi fark ettim. Farklı fikir ve düşünceleri dinlemenin kişinin kendisine faydasını birebir deneyimledim. Çevrimiçi ortamda öğrenimin üst limitlerine ulaştığı bir deneyimdi benim için. Daha öncesinden de takip ettiğim Bilim Virüsü gibi yeni nesil öğrenmeyi destekleyen bir oluşum ve Shell Türkiye gibi büyük bir enerji firmasının gençlere bu fırsatı tanıması oldukça takdir edilesi. Emeklerinden dolayı herkese teşekkür ederim.