WOL (Working Out Loud) Çemberi Nedir? | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

WOL (Working Out Loud) Çemberi Nedir?

04 Ağustos 2021
İçeriği Paylaş:

Modern bir iş yeri olmak, yalnızca çalışma alanlarımızın estetiğini yenilemekle değil, nasıl iş birliği yaptığımız ve birbirimizle nasıl çalıştığımızla ilgilidir. Modern liderler, çevresindekileri kendi kararlarını vermeleri için güçlendirir, herkesin anlayabileceği bir dil kullanarak karşılıklı konuşmaya davet eder ve dijital dönüşüm yolundadır. Bu özelliklerin tümü Working Out Loud olarak adlandırılan yaklaşımı oluşturur. Bu yazımızda, Working Out Loud yönteminin ne olduğuna değindik. Okuduktan sonra, bu güçlü kişisel gelişim aracının temellerine hakim olabileceksiniz. Keyifli okumalar!


Working Out Loud Nedir?

Working Out Loud, bir hedefe ulaşmak veya yeni bir konuda farklı ve derin bilgiler keşfetmek gibi bir şekilde size yardımcı olabilecek ilişkiler kurmanın bir yoludur. Metot, geçici ve genellikle pek de bir faydası dokunmayan bağlantılar yerine daha görünür olan, iş ve deneyimlerinizi paylaştığınız ilişkilere yatırım yapmayı hedefler. Zaman içinde pek çok katkıda bulunduğunuz, karşılıklı güven sağlayan ve bağlılık duygusunu pekiştiren bu yaklaşım, iş birliğini artırır ve daha huzurlu bir ortam yaratır. Aslen John Stepper tarafından geliştirilen Work Out Loud kültürünün unsurları, hem dijital hem de yüzyüze etkileşimler için etkilidir.


Working Out Loud ve 5 Temel Unsuru


1. Çalışmanızı Görünür Hale Getirin

Çalışmanızı insanların görebileceği, beğenip yorum yapabileceği, kısaca etkileşime geçebileceği bir alanda görünür kılın. Katılımcılar birbirlerinin bilgi ve deneyimlerinden ilham alır, gelişir. Paylaştığınız deneyim, diğer katılımcılar tarafından görünür hale geldiğinde kim olduğunuzu ve ne hedeflediğinizi daha açık bir şekilde anlatmış olursunuz. Alacağınız geri bildirimler sayesinde de çalışmanız tahmin edemeyeceğiniz kadar güçlenecektir.


2. Cömert Bir Şekilde Liderlik Edin

Cömertlik, güçlü bir iletişimin en önemli unsurlarından biridir. Kişisel ve grup halinde ulaşılmak istenen hedeflere doğru ilerlemenin tek yolu karşılıklı fedakarlıklarda bulunulmasıdır. Bu çemberde bulunan insanlar, verilen katkıların skorunu tutmadan, diğer katılımcılara yardımcı olmanın da aslında kendileri için çok daha fazla fayda sağlayacağının bilincinde olmalıdırlar.


3. Güçlü Network Oluşturun

Yazının başında da bahsetmiş olduğumuz gibi, amaç kalıcı ilişkiler kurmaktır. Çemberdeki diğer katılımcılarla aranızdaki ilişki güçlendikçe, başkalarına yardım etmek veya birlikte kararlar alıp, uygulamaya koymak için daha istekli hale gelirsiniz.


4. Hedefe Yönelik Keşif Yapın

Çembere katılanların çeşitliliği göz önüne alındığında, yüksek sayıda katkıda bulunmanız ya da bağlantı kurmanız mümkün. Kendi bireysel hedefinize ulaşmak için, hangi kaynaklara ihtiyacınızın olduğunu bilmek önemlidir. Amacınıza yönelik fırsatları kovalamak, hem sizin daha kısa sürede sonuç almanızı sağlar hem de diğer katılımcılara katkı sağlayacağınız süreyi artırmış olur.


5. Gelişim Zihniyetine Sahip Olun

Working Out Loud kültürünü benimsemek, gelişim zihniyetini öğrenmeyi de beraberinde getirir. Yeni yaklaşımlar ve farklı düşünme teknikleri öğrendiğimiz bu süreçte hayata karşı daha açık, meraklı hale geliriz. Bu metot sayesinde daha önce düşünmediğimiz fikirler edinir, yeni adımlar atma ve sürdürme şansımızı artırırız.


WOL Çemberinin İş Hayatına Katkısı


Working Out Loud metodu şirket genelinde uygulandığında, doğru kararlar alabilmek için en uygun ortamı yaratır. Çalışanlar, meslektaşlarının hangi konuda yetkin olduğunu bilir ve bir sorunla karşılaştıklarında vakit kaybetmeden sorunu doğru kişiyle çözmüş olur.

WOL, dinlemeye değer veren ve karşılıklı diyalogları temel alan bir iş kültürü oluşturur.

Yeniliklerin teşvik edildiği ve çalışanların başarısız olmaktan korkmadığı bir ortam sağlar.

WOL Çemberleri, çalışanlara olduğu gibi yöneticilere de katkı sağlar. İş birliğini kuvvetlendirir. Çalışanlarıyla arasındaki güven duygusu gelişir, daha sağlıklı bir iletişim kurulmuş olur.


Katkıların en büyüğü ise katılımcıların süreç boyunca ve sonunda daha iyi hissetmesidir. Kurulan anlamlı ilişkiler, çeşitli yetkinlikler ve inanılmaz deneyimler sunar. Siz de kendinizi geliştireceğiniz, bolca keşfedeceğiniz bu deneyimi hem bireysel hedeflerinize ulaşmak için hem de iş hayatınızda büyük başarılar elde etmek için kullanmayı unutmayın!