Yurtdışında TIP Eğitimi için En iyi Ülkeler | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

Yurtdışında TIP Eğitimi için En iyi Ülkeler

23 Haziran 2022
İçeriği Paylaş:

Yurtdışında tıp okumak istiyorsanız Amerika’da ve Avrupa’da tıp eğitimi veren okullara ve ülkelere göz atarak başlayabilirsiniz. Yurtdışında tıp eğitimi alarak tıp kariyeri yapmak bu alanda sizi başarılı bir geleceğe hazırlamak için önemli bir adım. Özellikle Avrupa’da İngilizce tıp okumak size akademik anlamda çok büyük değer katacaktır. Yurtdışında tıp okumak sizi hayalinizdeki güçlü kariyere ulaştırabilir. Bu yüzden sizlere bu yazıda yurtdışı tıp fakülteleri ve yurtdışında tıp eğitimi ücretleri hakkında önemli bilgileri sıraladık.


İngiltere’de Tıp Eğitimi

İngiltere’de tıp okumak istiyorsanız 32 tane tıp fakültesi içinden seçiminizi yapabilirsiniz. İngiltere’de Tıp Eğitimi veren üniversiteler sıkı bir ölçme değerlendirme yaparak uluslararası öğrenci alımı yapmaktadır. Tıp bölümlerinde yabancı öğrenci kontenjanı oldukça sınırlıdır. Bu nedenle başvuran adaylar arasında en iyi profillere öncelik verilmektedir. İngiltere’deki tıp fakülteleri 5 yıllık bir eğitim verir ve iki yılı tamamen teoridir. Diğer 3 yıl ise üniversiteye bağlı hastanelerde pratik eğitimdir. Eğer İngiltere’de tıp fakültesi başvurusu yapacaksanız İngiliz lise sistemine dahil olarak ve A-Level eğitimi almanız iyi olacaktır. Elbette çok iyi bir İngilizce ile mülakat ve bir takım ek sınavlar gereklidir. İngiltere’de tıp eğitimi ücretleri ve size özel başvuru hizmetlerimiz için Endless Abroad ile iletişime geçin.


Amerika’da Tıp Eğitimi

Amerika’da tıp eğitimi alarak doktor unvanını alabilmek için tıp fakültesinden Amerika’da önce herhangi bir 4 yıllık lisans eğitimi şartını yerine getirmelisiniz. Alacağınız bu 4 yıllık lisans eğitiminde not ortalamanız ne kadar yüksekse Amerika’daki tıp fakültelerine girme şansınız artacaktır. Amerika’da tıp fakültelerine başvuru için öncelikle MCAT sınavına girmelisiniz. Bu sınav yaklaşık 6 saat süren 230 soruluk detaylı bir sınavdır. Amerika’da tıp fakültesi ücretleri yıllık yaklaşık 60.000 ile 100.000 USD arasında değişiklik gösteriyor. Tıp kariyeri yapmak için Amerika’yı seçecekseniz bu detayları bilmeniz gerekmektedir.


Almanya’da Tıp Eğitimi

Almanya’da tıp eğitimi alabilmeniz için üniversite sınavları sonrasında tıp, diş hekimliği, veteriner hekimlik veya eczacılık bölümlerinden birine yerleşmiş olmalısınız. Bunun yanı sıra çok iyi bir lise ortalaması şartı aranmaktadır. Amerika’da tıp okumak istiyorsanız fakülte eğitiminin 6 yıl süreceğini bilmelisiniz. Bu eğitimin içinde yaklaşık 48 haftalık bir uygulamalı eğitimden geçersiniz. Bu eğitim boyunca 3 ay hasta bakıcılık eğitimi alarak 4 ay da pratik çalışma yapmanız beklenmektedir. Almanya tıp fakültesi başvuruları yılda iki kez yapılabiliyor. Almanca hazırlık eğitimini tamamlayarak yeterlilik sınavlarını geçtiğiniz takdirde başlayabilirsiniz. Almanya tıp bölümü ücretleri sembolik olarak dönemlik alınır. Bu katkı payı 100 Euro ile 500 Euro arasındadır.


Kanada’da Tıp Eğitimi

Kanada’da tıp okumak için aynı Amerika’da olduğu gibi öncesinde 4 yıllık bir lisans eğitimi almanız gerekiyor. Bu 4 yıllık lisans eğitimi ise yaşam bilimleri adı altındaki bölümlerde olmak durumunda. Bu bölümler; Biyoloji, botanik, mikrobiyoloji, fizyoloji, biyokimya, biyomedikal genetik gibi bölümler. Bu bölümlerden birinden mezun olduğunuzda Kanada tıp fakültelerine kabul için not ortalamanızın iyi olması da bekleniyor. Özellikle Fen Bilimleri ve Matematik alanında iyi bir not ortalamanızın olması gerekli. 100 olan genel not ortalamasında sizin de en az 70 puana sahip olmanız gerek. Kanada’da tıp eğitimi okumak için AP sınavı da önemli. Buna göre biyoloji ve kimya gibi alanlarında girilecek AP sınavları öğrencilerin kabulü için büyük bir avantaj. Yine Kanada tıp fakültelerine giriş için MCAT sınavından da iyi bir ortalama yapmanız gerekmektedir.


Çekya’da Tıp Eğitimi

Avrupa’da yüksek kalitede bir tıp eğitimi almak isteyenler için Çek Cumhuriyeti ilk tercihlerden biridir. Hem tüm dünyada denklik anlamında öğrencilerine büyük avantaj sağlayan hem de ekonomik anlamda diğer ülkelere nazaran tercih sebebi olan Çekya üniversitelerinde ücretsiz bir şekilde tıp eğitimi almak istiyorsanız eğitim dilinizin Çekçe olması gerekir. Çekya’daki üniversitelerde Çekçe hazırlık okumak mümkündür, bir senelik bir eğitim almanızı gerektirir. Aynı şekilde İngilizce tıp eğitimi almak isteyenler de İngilizce hazırlık için bir yıl eğitim alabilirler. Çekya’da tıp eğitimi alabilmek için fizik, kimya, biyoloji ve mantık alanlarında önemli düzeyde bilgiye sahip olmak ve ileri düzey İngilizce bilmek önem taşır. Kabul alabilmeniz için bazı giriş sınavlarını geçmeniz gerekir; bu sınavlar biyoloji, kimya, fizik, İngilizce ve medikal İngilizce bilginizi ölçmeye yönelik hazırlanırlar. Çekya’da tıp eğitimi alabileceğiniz bazı üniversiteler Dünya sıralamasında ilk 500’de yer alan Charles Üniversitesi başta olmak üzere Masaryk Üniversitesi, Ostrava Üniversitesi, Hradeck Kralove Üniversitesi olarak sıralanabilir.


Yurtdışında Tıp Eğitimi Almak

Yurtdışında tıbbi araştırmalar yapmaya olanak veren imkanlar sayesinde başarılı bir tıp kariyeri yapabilirsiniz. Yurtdışında tıp okumak için yukarıda sıraladığımız ülkeler dışında; Polonya’da tıp eğitimi, İtalya’da tıp eğitimi ve İspanya’da tıp eğitimi de alabilirsiniz. Hem sizin hangi ülkeye gitmek istediğiniz hem de o ülkelerin üniversite kabul şartları seçim yapmanızda önemli bir rol oynayacaktır. Fransa’da tıp eğitimi, Hollanda’da tıp eğitimi, Çekya’da tıp eğitimi de düşünebilirsiniz. Yine bu ülkelerin üniversiteleri ve yaşam şartları sizin için belirleyici olacaktır. İrlanda’da tıp eğitimi, Malta’da tıp eğitimi veya Dubai’de tıp eğitimi de alabilirsiniz. Yurtdışında tıp okumak için size en uygun ülke ve okulları seçecek Endless Abroad ile şimdi iletişime geçebilirsiniz. 444 33 60’ı arayabilir veya online danışmanlık alabilirsiniz.