Yurtdışında İngilizce Eğitimi Hakkında Bilinmesi Gereken 8 Temel Şey | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

Yurtdışında İngilizce Eğitimi Hakkında Bilinmesi Gereken 8 Temel Şey

21 Haziran 2022
İçeriği Paylaş:

Yurtdışında eğitim almaya karar verdiğinizde; hem yurtdışında İngilizce öğrenmek için hem de yurtdışında lisans için bilmeniz gereken detaylar var. Yurtdışında İngilizce dil eğitimi almak şu an birçok öğrencinin hayali. Peki yurtdışında İngilizce dil eğitimi almak nasıl? Yurtdışında İngilizce dil eğitimi kursları hakkında bilinmesi gerekenler neler? gibi soruları yanıtladığımız, Yurtdışında dil öğrenme ile ilgili bilmeniz gerekenleri sıraladığımız içeriğe göz atın.


1. Resmi Dili İngilizce Olan Ülkede Dil Öğrenmek Daha Kolay

Yurtdışında İngilizce dil eğitimi almak için öncelikle resmi dili İngilizce olan bir ülkeyi tercih etmeniz öğrenme sürecini hızlandırır. Resmi dili İngilizce olan ülkelerde alacağınız yabancı dil eğitimini şehir yaşamında konuşma pratiği ile geliştirebilirsiniz. Bunun için ilk göze çarpan ülkelerden biri elbette İngiltere. Çünkü İngiltere, İngilizcenin tabiri doğru olacaksa anavatanıdır. Uzun yıllardır iyi dil okullarında iyi dil eğitimi sunan İngiltere uluslararası öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ülkelerin başındadır. Siz de yurtdışında İngilizce eğitimi alacaksanız resmi dili İngiltere gibi İngilizce olan ülkeleri seçmelisiniz. Endless Abroad İngiltere dil okulları için tıklayın.


2. İngilizce Dünyada En Çok Konuşulan 2. Dildir

Yurtdışında İngilizce dil eğitimi almak hayat boyu bir adım önde olmanız demektir. Çünkü İngilizce dünyada en çok konuşulan 2. dil olma özelliğine sahip. Yurtdışında dil eğitimi alarak dünya vatandaşı olabilir, iş olanaklarını ciddi ölçüde artırabilirsiniz. İngilizce diline hakim olmanız hayat boyunca hem bakış açınızı hem de önünüze çıkacak fırsatları her zaman iyi ölçüde etkileyecektir. Dünyanın birçok yerinden insanla iletişim kurarak farklı kültürleri tanır ve hayat deneyiminize katkıda bulunursunuz. Bunun yanı sıra gerek akademik olarak gerek ise iş olanakları açısından her zaman şanslı bir konumda olursunuz.


3. İngilizce Az Kelimeli Bir Dildir

Yurtdışında dil eğitimi almaya karar verdiğinizde strese girmeyin zira İngilizce az kelimeli bir dildir. Bu yüzden hızlıca dile adapte olabileceğinizi söylemeliyiz. Özellikle resmi dili İngilizce olan ülkelerde bir dil kursuna gidiyorsanız bu süreç sizin için çok daha hızlı olacaktır. İngilizce dil kitaplarına baktığınızda gördüğünüz yüzlerce farklı kelime sizi korkutmasın çünkü İngilizce pratiğine baktığımızda kullanılan kelime sayısı oldukça sınırlıdır. Komplike konuları İngilizce sayesinde çok daha kısa ve net ifade edebilirsiniz. İngilizcenin bu yapısı sizi kısa zamanda İngilizce düşünerek çok daha kısa ve net ifadelerle kendinizi ifade etmenizi sağlar.


4. İngilizce, Uluslararası Ticaretin Dilidir

Eğer yurtdışında bir kariyer hayal ediyorsanız yurtdışında dil öğrenmek kesinlikle hedeflerinizde olmalı. Çünkü İngilizce uluslararası ticaretin dilidir. Yurtdışında İngilizce dil eğitimi alarak uluslararası çalışan firmalarda kariyer şansına erişebilirsiniz. İngilizce öğrenme sayesinde dilediğiniz ülkede çalışma fırsatı bulabilirsiniz. Yurtdışında yaşamak veya yurtdışında bir kariyer yapmak istiyorsanız bu detay size birçok avantaj sağlayacaktır.


5. İş Deneyimi ve Kariyer Gelişimi için Fırsatlar Sunar

Yukarıdaki maddede de belirttiğimiz gibi yurtdışında İngilizce dil eğitimi almak size hayat boyu fırsatlar sunar. Bu fırsatlar sizin hedeflerinize göre şekillenmekte ve birçok noktayı etkilemektedir. Örneğin akademik bir kariyer istiyorsanız İngilizce dilinde yapacağınız araştırmalar ve yazacağınız makaleler ile akademik fırsatlara erişebilirsiniz. İngilizcenin bir ticaret dili olması sebebiyle dilediğiniz ülkede kariyer yapma şansına sahip olursunuz.


6. İngilizce Öğrendikten Sonra Diğer Dillere Olan Farkındalığınız Artar

Yurtdışında İngilizce dil eğitimi kursları sayesinde alacağınız yabancı dil eğitimi sayesinde diğer dillere olan farkındalığınız da artacaktır. İngilizce öğrenmeniz sayesinde kendinize 3. veya 4. yabancı dil yetkinliğini daha kolay ekleyebilirsiniz. Dil öğrenirken yaptığınız konuşma pratikleri ve kelimelerin birbirine benzemesi sayesinde başka dilleri daha kolay öğrenebilir ve konuşma pratiklerini daha hızlı kavrayabilirsiniz.


7. Kalıcı Dostluklar Kurmanızı Sağlar

Yurtdışında İngilizce eğitimi almanız takdirde dünyanın birçok yerindeki farklı kültürden insanla tanışacak ve kalıcı dostluklar kuracaksınız. Yaşamınız boyunca belki de hiç bir araya gelemeyeceğiniz insanlarla ortak anılar yaratacak ve bambaşka bir ülkede birbirinize destek olarak uzun vadeli bir bağ oluşturacaksınız. Günümüz teknolojileri sayesinde bu dostluklara dil eğitiminiz bitse bile devam edebilecek sürekli iletişim halinde olabileceksiniz. Bu ilerde sizin için ve onlar için de birçok fırsatı beraberinde getirecektir.


8. CV'nizde harika görünecektir

Yurtdışında dil eğitimi almak kariyeriniz için harika bir fırsat olacaktır. Çünkü yurtdışı dil eğitimi diploması veya sertifikanız CV’nizde harika görünecektir. Bu günümüzde birçok şirketin çalışanlardan beklediği bir detay haline geldi. Gerek uluslararası ticaret dilinin İngilizce olması gerek ise dünyada en çok konuşulan dil özelliği olması sebebiyle günümüzde birçok işveren çalışanlarından yurtdışında İngilizce eğitimi özelliğini beklemektedir. Bu özellik sayesinde rakiplerinizin önüne geçebilir hayalinizdeki kariyere ulaşabilirsiniz.


Yurtdışında İngilizce Dil Eğitimi Kursları

Siz de yurtdışında İngilizce eğitimi almak ve hayalinizdeki kariyere bugün başlamak istiyorsanız Endless Abroad’ın anlaşmalı olduğunu İngilizce dil eğitimi programlarına göz atın. Uygun maliyetlerle en iyi ülkelerde eğitim alarak tüm soru ve sorunlarınızda uzman eğitmenlerin desteğini göreceksiniz. Endless Abroad ile yurtdışı dil okulları ve İngilizce dil eğitimi programları olan ülkelere şimdi göz atın.