Outside the Borders: Kale Grubu X Youthall | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

Outside the Borders: Kale Grubu X Youthall

16 Ağustos 2021
İçeriği Paylaş:

Bir yetenek programını sıfırdan tasarlamak ve hayata geçirmek, ama nasıl? Kale Grubu İnsan Kaynakları ekibi sizin için yanıtladı.



Projenin Ana Fikri ve Zorluklar:

Kalegends Genç Yetenek İşe Alım Programı Kale Grubu’nun yeni nesil liderlerini yetiştirmek amacıyla, genç yeteneklere ulaşan, onları yakından tanıyan ve uzun vadeli gelişim programları ile destekleyerek profesyonel iş hayatına hazırlayan yeni mezun işe alım programıdır.

Bu amaçla 3 yıl önce çok emek vererek tasarladığımız, her ayrıntısına kadar düşündüğümüz Kalegends Genç Yetenek Programı’mızı hayata geçirdik. Bu programda adaylarımıza pozitif bir deneyim yaşatmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Programın tasarım sürecine, ihtiyacı doğru tespit ederek ve ilgili tüm paydaşları dâhil ederek başladık. Programın marka çalışmasını (görsel, içerik, iletişim vb) başvuru ve mülakat süreç yönetimini uçtan uca Y ve Z kuşağına yönelik tasarladık.

Kurum kültürü ve işveren marka algısını güçlendirecek bu projemizin tasarımı ve uygulanmasında üst yönetim ve tüm paydaşlarımızın bu projeyi sahiplenmeleri ve içselleştirmelerini çok önemsedik.

Projemizin tasarımı tamamlandıktan sonra, Kale Grubu İcra Komitesi’ni, özellikle bu sürece neden ihtiyaç duyduğumuzu da paylaşarak, bilgilendirip görüş ve onaylarını aldık. Sonrasında Şirket üst yönetimin (Genel Müdür, N-1 yöneticiler) katıldığı bir lansman organize ederek, söz konusu projemizi paylaşarak birinci ağızdan soruları yanıtladığımız açık, şeffaf ve katılımcı bir iletişim süreci yürüttük.

Kalegends Genç Yetenek Programı’nı, gençlerin daha dijital bir nesil olmaları, uzun süreçlerden sıkılmaları ve pandemi nedeniyle, değerlendirme sürecini tüm dijital İK çözümlerinden faydalanarak %100 online olarak uyguluyoruz.

Yılda ortalama 10.000 adayı değerlendirdiğimiz süreçte, adaylar genel yetenek sınavı, video mülakat, ingilizce testi, kişilik envanteri, durumsal yargı testi gibi süreçleri online platformda tamamlıyorlar. Her aşamada başarılı olanların bir sonraki aşamaya geçtiği ve eleme yöntemiyle ilerleyen sürecin son aşamalarında ise adaylarımız Kale Holding Üst Yönetimi ve Genel Müdürlerimizin katılımıyla gerçekleşen grup mülakatına katılıyorlar. Grup mülakatında başarılı olan adayları departman yöneticileri ile tanıştırdığımız Şirket mülakatları ile de süreci tamamlıyoruz.

“Kendini sürekli yenileyen, geliştiren ve bunu yaptığı işi iyileştirmeye yansıtabilen, çalışkan ve çevresine de ilham veren insan kaynağı”nın izindeki Kalegends Genç Yetenek Programı’mıza dahil olan tüm adaylarımıza “pozitif bir aday deneyimi” yaşatmak her zaman önceliği ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.


Hedefler:

Kalegends Genç Yetenek Programı ile ana hedefimiz hem işveren marka algımızı güçlendirmek, gençler nezdinde grubumuzun bilinirliğini arttırmak hem de yeni nesil yetkinliklere sahip potansiyel gençleri grubumuza kazandırarak, geleceğin liderlerini içeriden yetiştirmek. Yeni mezun işe alım programımız ile her yıl Türkiye’de genç nüfusun istihdamına önemli bir ölçüde katkıda bulunuyoruz.

Genç yetenekleri Grubumuza kazandırdıktan sonra, kurum kültürümüze adapte etmeyi, projelerin içerisine entegre olmalarını sağlamayı, sürdürülebilir ve performansı yüksek çıktılar elde etmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Bu amaçla genç yeteneklerimizi 2 yıl 4 dönem süren Kalegends Gelişim Programı ile uzun soluklu, çok yönlü bir gelişim yolculuğuna dahil ederek, profesyonel iş hayatına ve geleceğe hazırlıyoruz.


Youthall İş Birliği:

Bu projede Youthall’u tercih etmememizin en önemli nedenlerinden biri; klasik işe alım methodları ile ulaşmakta zorlandığımız genç yeteneklere daha hızlı ulaşmak ve şeffaf iletişim kurmak için yeni neslin en fazla tercih ettiği en güçlü kariyer platformlarından biri olmasıydı.

Youthall, projenin en başından beri ihtiyacımızı doğru anlayıp, planladığımız hedef kitleye doğru iletişim kanallarından ulaşmak konusunda stratejik iş ortağımız oldu. “Kendi hikâyenin kahramanı ol” mottosuyla yola çıktığımız Kalegends Genç Yetenek Programımızın iletişiminde, Youthall aracılığıyla doğru ve nitelikli yeteneklere kolayca ulaşabiliyor ve etkileşime geçebiliyoruz.

Birlikte planladığımız kampüs etkinlikleri ile her yıl binlerce genç yeteneğe Kale Grubu’nu, değerlerimizi, bizi biz yapan başarı hikayelerimizi, Grup içi kariyer fırsatlarını anlatma ve Grubumuzu daha yakından tanıtma şansı yakalıyoruz.


Sonuçlar:

Bugüne kadar bu program ile, tüm değerlendirme sürecini başarı ile tamamlayan, Grubun DNA’sına uygun 50’den fazla genç yeteneği Kale Grubu’na kazandırdık. Bundan sonraki yıllarda da, Grup şirketlerimize ihtiyaçlarımız doğrultusunda bu süreçle genç yetenekler kazandırmayı ve grubun geleceğinde iz bırakmaları için gelişimlerini desteklemeyi hedefliyoruz.

Bu süreçte dijital İK çözümlerinden faydalanmanın yanı sıra, pozitif aday deneyimine de odaklanıyoruz. Yalnızca görüşme sonucunu adaylarımıza zamanında bildirmekle yetinmiyor, sürecin her aşamasında tüm soru ve sorunlarına hızlı ve bireysel dönüşler yapmaya çalışıyoruz. Olası teknik problemleri yok etmek adına soluksuz çalışıyoruz. Tüm süreçte eşitliğin ve şeffaflığın altını çiziyoruz. Dijital ama mekanik olmayan bir değerlendirme süreci ile, adaylarımızın duygu ve beklentilerini de anlayarak, belirsizlikle daha kolay başa çıkmalarını sağlamaya, yapılandırılmış bir süreçten geçerken onları özel ve biricik kılan becerilerine sahip çıkmaya çalışıyoruz.

Bundan sonraki süreçte de Kalegends Genç Yetenek Programı’na dahil olan tüm paydaşlarımızdan aldığımız geri bildirimler doğrultusunda, sürekli gelişim ilkemize paralel olarak, her yıl daha iyi bir değerlendirme süreci ile geleceğin Kale liderlerini grubumuza dahil etmeye ve profesyonel iş hayatında daha güçlü var olmaları için çok yönlü gelişim programları ile onları desteklemeye devam edeceğiz.