Youthall'da İşveren Markası Profili Oluşturmanız İçin 3 Neden | Youthall

Youthall'da İşveren Markası Profili Oluşturmanız İçin 3 Neden

26 Kasım 2021
İçeriği Paylaş:

Güçlü bir işveren markası yaratmak ve geliştirmek için çok emek verdiniz. Bir sonraki aşamada kendinize şu soruyu sorun: İşveren markanızı aktif olarak nerede pazarlıyorsunuz?

İşveren markanızı sosyal medyada, kendi kariyer sitenizde ve Youthall gibi harici platformlarda tanıtarak şirketinize en uygun yetenekleri çekebilirsiniz. Şirketinizi özel kılan her şeyi gösterebileceğiniz ve yeteneklerle etkileşime geçebileceğiniz bu mecralar arasında Youthall'un nasıl öne çıktığını 3 maddede inceleyelim.


1. Youthall İşveren Markanızı Güçlendirir

İşveren markanız için pazarlamanın gücünden yeterince yararlanmıyorsanız şirketinize katkıda bulunabilecek potansiyel yeteneklerin bir kısmını kaçırıyorsunuz demektir. Unutmayın, şirketinizi çalışmak için harika bir yer yapan özellikleri tanıtmazsanız hedef kitlenizdeki yetenekler bunları yeterince öğrenemez. 

Öğrenme ve gelişim olanaklarınızı öne çıkarmak, yetenek programlarınızı tanıtmak ya da ofisinizin ne kadar eğlenceli ve rahat bir ortamı olduğunu göstermek istiyorsanız; Youthall, şirketinizi öne çıkaran özelliklere daha fazla dikkat çekmeniz için doğru yerdir. 

Youthall’da yerinizi alarak işveren markası kimliğinizi güçlendirmek, hikayenizi anlatmak ve kültürünüzü tanıtmak için; şirket kültürü alanları, fotoğraflar, videolar, blog gönderileri, çalışan referansları ve haber duyuruları gibi içerikleri kullanabilirsiniz. 

Bunun yanında; iş ilanları ve yetenek programları yayınlamak, ilan ve programlarınıza aldığınız başvuruları ve mülakat süreçlerini yönetmek, etkinliklere katılmak ve hedef kitlenize yönelik dijital iletişim çalışmaları gerçekleştirmek için de Youthall’dan destek alabilirsiniz.


2. Adaylarla Halihazırda Bulundukları Yerde Buluşursunuz



İşveren markanızı tanıtmak için Youthall’u seçtiniz, peki adaylar işveren markası profilinizden ve yaptığınız diğer çalışmalardan nasıl haberdar olacak?  

2021 Kasım ayı itibarıyla; üniversite öğrencisi, yeni mezun ve beş yıla kadar deneyimli 900 binden fazla genç yetenek aktif olarak Youthall kullanıyor. Youthall kullanıcılarının %47,3’ü üniversite öğrencisiyken geriye kalan %52,7’lik grup yeni mezun ve beş yıla kadar deneyimli adaylardan oluşuyor. Bunun anlamı şu, hali hazırda hedef kitlenizde yer alan ve şirketinize çekmek istediğiniz yetenekler Youthall’da sizi bekliyor. 

Youthall ile gerçekleştireceğiniz sosyal medya, E-mail ve SMS iletişimi, push notification gönderimi, sponsorlu gösterim gibi dijital iletişim çalışmalarıyla işveren markası profiliniz, ilanlarınız ve etkinlikleriniz adaylara çok daha hızlı bir şekilde ulaşıyor.


3. Youthall İlanlarınıza Daha Fazla Nitelikli Adayı Çeker

İşveren markanızı tanıtmak için Youthall’u nasıl kullanabileceğinize ve Youthall kullanıcıları ile ilgili istatistiklere değindikten sonra Youthall’da yer almanın sağlayacağı faydayı biraz daha somutlaştırmak için bahsetmek istediğimiz son bir konu var: Youthall ile hedef kitlenizden alacağınız başvuru sayısı artar.

Youthall kullanıcıları minimum üniversite öğrencisi, maksimum beş yıl deneyimli adaylar olduğu için ilanlarınıza aldığınız başvurular arasında hedeflediğiniz adaylara ulaşmanız çok daha kolaydır.

Youthall ile çalışan şirketler ilanlarına hedef kitlelerinden aldıkları başvuruların arttığını paylaşıyor. Aynı zamanda iş ortaklarımızın birçoğu bazı pozisyonları için işe alımlarını sadece Youthall üzerinden gerçekleştiriyor.*


Sırada Ne Var?

Youthall’da işveren markası profili oluşturmanın size nasıl katkıda bulunabileceğini öğrendiniz. İşveren markanızı geliştirmek için daha farklı neler yapabileceğinizi düşünüyorsanız, ilgi çekici işveren markası projelerine ve işveren markanızı dijitalleştirirken işinizi kolaylaştıracak önerilerimize ulaşmak için Outside the Borders içeriğimizi ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

* İşveren geri bildirimlerine dayanarak paylaşılmıştır.


BONUS: Youthall dijital etkinliklerinde yer alarak, hedef kitlenizdeki genç yeteneklerle bir araya gelip tek adımda işveren markanızın bilinirliğini, adaylarla etkileşiminizi ve ilanlarınıza aldığınız başvuruları artırabilirsiniz.