Outside the Borders: Oyak Renault X Youthall | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

Outside the Borders: Oyak Renault X Youthall

17 Ağustos 2021
İçeriği Paylaş:

Gücünü çeşitlilikten ve inovasyondan alan Oyak Renault’nun insan kaynakları ekibinden, Youthall’da yayınladıkları İşe Alım Kampı - Global İş Hizmetleri Direktörlüğü ilanının detaylarını öğrenelim.



Projenin Ana Fikri ve Zorluklar:


Bu projemizin amacı; 2021 yılında hızla büyüyecek olan Global İş Hizmetleri Direktörlüğü bünyemizde çalışmaya başlamak üzere, yeni mezun veya genç profesyonel seviyesinde, ileri derecede yazılı ve sözlü Fransızca dil bilgisine sahip, analitik kavrayışı kuvvetli, iletişim becerileri güçlü genç yeteneklerden oluşan bir aday havuzu oluşturabilmekti.

Projenin en büyük zorluğu Fransa genel merkezimiz ve Fransız çalışma arkadaşları ile ilk günden itibaren Fransızca diyalog kurabilecek ve iş çıktısı üretebilecek seviyede yabancı dil bilgisine sahip yeteneklere klasik işe alım süreçlerimiz ve araçlarımız ile ulaşamamamızdı.


Hedefler:

Proje tamamlandığında ulaşmak istediğimiz hedef; Global İş Hizmetleri Direktörlüğü’nün 2021’deki büyüme planı doğrultusunda ihtiyaç duyduğu tüm genç yetenek ihtiyacına yönelik bir portföy oluşturabilmek ve bu portföy içerisinden doğrudan işe alıma dönüşebilecek genç yetenekler ile tanışabilmekti.


Youthall İş Birliği:

Bu projedeki en büyük şansımız ve avantajımız Youthall gibi genç yetenekler ile çok güçlü bir bağa sahip, çok güncel ve nitelikli bir yetenek havuzunu bünyesinde barındıran bir iş ortağı ile çalışmamızdı. Youthall’un teknolojik altyapısı oldukça güncel, aday havuzu ile hem kitlesel hem kişiselleştirilmiş iletişim araçlarını kolaylıkla ve çok etkin bir şekilde kullanabiliyor. Youthall’un bu güçlü kası projenin özellikle tanıtım ve arzu ettiğimiz hedef kitle ile bağ kurabilmek için tanımladığımız iletişim planını uygularken hedeflerimizin de ötesinde bir başarıya ulaşmamızı sağladı.


Takipçileri:

Youthall ile iş birliğimiz 2019 yılında “Oyak Renault’da 1 Gün” etkinliğiyle birlikte başladı. Bu etkinlikte üniversite öğrencileriyle birlikte vaka yarışmaları, genel müdürümüz ile kariyer sohbeti ve networking etkinliklerin yer aldığı dolu dolu bir gün geçirdik. 2020 yılında pandeminin de etkisiyle dijitalleşen kampüs etkinlikleri konusunda Youthall ana partnerlerimizden biri oldu. Özellikle Oyak Renault’ya özel olan ve büyük ilgiyle karşılanan ORVILLE Learning HUB, ORVILLE Womenspire ve GBS İşe Alım Kampı dijital etkinliklerinde Youthall iş birliğiyle gerçekleşti. Dijital etkinliklerin dışında güncellenen ORVILLE programlarının yeniden markalandırılması ve ORVILLE Summer yaz stajı programının başvuru süreci projelerinde Youthall ile çalıştık. Youthall iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz çalışmalar genç yeteneklerin nezdinde de karşılık buldu ve youthall.com’da en çok takip edilen şirket olduk.


Tercih Edilirliği:

Öncelikle şunu söylemek gerekir, Oyak Renault’ya katılmak; gücünü çeşitlilikten ve inovasyondan alan, dünyanın en büyük otomotiv organizasyonuna adım atmak demek. Otomotiv sektörü her yönü ile değişip ve dönüşüyor. Çalışanlarımız, yüksek teknolojiye sahip ürünler, üretim ve iş süreçleri üzerinde çalışma fırsatı elde ederek bu hızlı değişim içerisinde her zaman güncel kalma fırsatı yakalıyorlar. Ayrıca çalışanlarımız, Dünya’nın en büyük otomotiv organizasyonu olan Renault – Nissan – Mitsubishi ittifakı çatısı altında global yönetim anlayışına sahip bir kurum kültürünü deneyimlerken küresel ölçekte kariyer fırsatlarını yakalayabiliyorlar. Tüm bunları gerçekleştirirken de anlamlı ve zorlayıcı işler, geliştirici projeler ve takım çalışmaları ile her rolde ve her seviyede şirketin başarısına katkı sağladığını da hissedebiliyorlar.

Kariyerinin başındaki genç yeteneklere yönelik ORVILLE Genç yetenek programlarımızla eğlence, yaratıcılık, teknoloji ve takım çalışması ile dolu deneyimler sunan birçok fırsat sunuyoruz. ORVILLE Summer yaz stajı programımızla üniversite öğrencileri zorunlu yaz stajlarını Oyak Renault’da tamamlayabiliyor. ORVILLE 4 Seasons programımızla ise, lisans veya yüksek lisans/doktora öğrencileri öğrenim hayatlarını sürdürürken yarı zamanlı olarak Oyak Renault’yu deneyimleyebiliyorlar. Ancak Oyak Renault’yu yakından tanımak ve deneyim kazanmak için tek yol ORVILLE staj programları değil. Öğrenciler yılın farklı dönemlerinde gerçekleşen Womenspire, Learning Hub, ORVILLE Campus gibi programlara dahil olabiliyorlar.


Sonuçlar:

Bu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte tek bir süreçte 25 birbirinden parlak ve yetenekli, ana dili Fransızca olan veya ileri seviye Fransızca bilgisine sahip potansiyel çalışma arkadaşı belirleyebildik. Bundan sonrası için işe alım takvimimiz doğrultusunda kendilerini organizasyonumuza kazandıracağız.

Bu süreçte elde edilen en değerli kazanım; hedef kitleye ulaşmak için doğru platformları ve doğru kanalları kullanmanın etkisini ve önemini bir kez daha görmemizdi. Klasik işe alım metodları ile 2 hafta gibi bir sürede hedef kitle profilimiz ile doğrudan uyumlu 1000 başvuru almamız; youthall un platformları üzernden yürüttüğümüz online ölçme ve değerlendirme süreci ile 50 kişilik bir liste oluşturmamız ve bu listeyi 25 kişilik bir işe alım havuzuna dönüştürmemiz mümkün olamazdı.

Global İş Hizmetleri Direktörlüğü İşe Alım Kampı; Oyak Renault’nun yeni nesil yetenekler ile yeni nesil işe alım süreci ile buluştuğu, kitlesel iletişim araçları ile aday havuzumuzun nabzını ve enerjisini sürekli yüksek tutabildiğimiz, hem adaylar hem yöneticilerimiz için fark yaratan bir deneyim oldu.