Kariyer Hayatında Sık İş Değiştirmek İyi Bir Seçenek Midir? | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

Kariyer Hayatında Sık İş Değiştirmek İyi Bir Seçenek Midir?

11 Ağustos 2021
İçeriği Paylaş:

İş değiştirmek, son dönemde popülerlik kazanan bir kariyer alışkanlığı haline gelmiş durumda. Mevcut iş gücünün büyük bir kısmına Y kuşağı ev sahipliği yaptığını biliyoruz. Şimdi onlar, iş değiştirmenin kariyer hayatlarında neden faydalı olduğunu düşünüyorlar? Profesyoneller arasında genç yeteneklerin yanı sıra uzun yıllardır sektörde olan isimlerin de tercih etmeye başladığı bu yöntemin artıları ve eksileri neler? Olası zararları ve göz ardı edilemez artılarıyla hep birlikte göz atalım!


İş Değiştirmek Size Neler Kazandırır?


  • Konfor alanınızın dışına çıkabilirsiniz.

İş değiştiren kişiler, yeni pozisyonlarında kendilerini kanıtlama kaygısı güderler. Dolayısıyla ortama hızlı adapte olmak ve çabuk öğrenmek için kendilerini biraz daha zorlarlar. Konfor alanlarının dışına çıkarak atıldıkları bu yolculuk, başlarda çok da rahat geçmeyebilir.

Farklı çalışma ortamlarına, liderlik tarzlarına, şirket kültürüne ve hiç görmediğiniz kişiliklere maruz kalabilirsiniz. Her yönden esebilecek rüzgara karşı dayanıklılığınızı ve öz güveninizi kendinize kanıtlamanın en doğal yolu olan bu metot, rekabette ne kadar başarılı olduğunuzun da bir göstergesidir.


  • Becerilerinizi çeşitlendirebilirsiniz.

İş değiştirmek, yeni beceriler kazanmanın en doğal ve etkili yolu olabilir. Günümüz kariyer dünyasında piyasalarda ve sektörlerde rekabetin en gerekli yolu “Agile Learning” denilen çevik öğrenmedir. Çalışma ortamının düzenli şekilde değişmesi, sizi çeşitlendirir ve kapasitenizi artrıabilir. Özellikle bilişim, tasarım, uygulama geliştirme gibi rekabetin çok yoğun yaşandığı alanlardan birindeyseniz kendinizi güncel kılmak ve gelişmeleri takip etmek açısından bu değişiklik tavsiye edilebilir.


  • Maaşınız neden artmasın?

Eğer düzenli gelir artışından motive oluyorsanız ve yaşayacağınız değişiklikler buna değerse iş değiştirmek sizin için kesinlikle doğru karar. Yapılan araştırmalara göre bir şirkette iki yıldan fazla çalışanlar, kariyerleri boyunca %50’den daha az bile kazanabilmektedirler. Aynı şirkette uzun süre kalmak, maaş artışını engellemesi sebebiyle sizi gelir ve performans açısından negatif etkileyebilmektedir.


  • İletişim ağınızı geliştirirsiniz.

Mevcut işlerinizi bırakıp yeni bir sayfa açarken etrafınızdaki insanları kırmadan ilerlerseniz, süreç sonunda muhteşem bir profesyonel ağ edinmiş olursunuz. İlerde size yeni fırsatlar için kapılar açabilecek insanlar edinmeniz yeni değişiklikleriniz için de faydanıza olacaktır. Sık iş değiştirdiğiniz için fazladan gerçekleştirmek zorunda kaldığınız mülakatların bile size artıları vardır.


  • Sıradanlığın önüne geçebilirsiniz.

Monoton bir düzen, yıllarca aynı ofiste aynı yüzleri görmek ve en önemlisi aynı işleri yapmak… Kimileri için oldukça konforlu olsa da bazı insanlar için işlerine olan tutkularını kaybetmeye birebir formül budur. Siz de onlardan biriyseniz işinizi düzenli aralıklarla güncelleyerek bilginizi çeşitlendirebilir ve işinize olan heyecanınızı yıllarca koruyabilirsiniz. Her adımda daha fazlasını hedefliyorsanız belki de şehir ya da ülke değiştirerek yeni fırsatlar arayabilir, hayatınızda da köklü değişikliklere gidebilirsiniz.


Çok Sık İş Değiştirmenin Ne Gibi Bir Zararı Olabilir?


  • CV’niz eskisi kadar güçlü gözükmeyebilir.

Sık iş değiştiren kişiler, pozisyonlarını ve şirketlerini sabit tutmadıkları için kayda değer başarılar elde etmeleri de zorlaşır. Başarılarınızın CV’nizde yer tutmaması da uzun yıllar sektörde olan isimlerden olsanız da sizi güçlü bir aday yapmaz. CV’niz çalıştığınız senelere oranla gereksiz uzun olmamalıdır. Yine sık iş değiştirmenize bağlı olarak neden sürekli ayrıldığınıza dair elle tutulur bir neden sunmanız da önemlidir. Bir süre sonra hiçbir başvurunuz değerlendirilmeyebilir!


  • İşe alım yöneticilerinin şüpheleri artabilir.

Bazı firmalar için işe alım, sadece zamandan değil bütçeden de kaybettirir. Bazı işe alım uzmanlarına göre bir pozisyonda bir buçuk yıldan az kalma potansiyeli gösteren adaylar, mülakata bile çağrılmayabiliyor. Bu düşünce tarzına sahip profesyoneller için birkaç ay sonra çekip gitmeyeceğinize dair kanıtlar sunmanız gerekebilir.

Tüm bu soruların cevaplarını kendinizde ararken önemli olan sizi nelerin motive ettiğidir. Hayalinizdeki iş yeri kültürünü bulmanız, sabahları mutlu ve heyecanlı bir şekilde masanızın başına geçmeniz oldukça değerlidir. Şimdi tüm bu maddeleri değerlendirerek Youthall’un ilanlar sekmesiyle bu serüvene başlayabilir ya da buna artık mutlu olduğunuzda ve istediğinizde son verebilirsiniz!