İş İlanlarını İşveren Markanız İçin Daha Verimli Hale Getirmenin 8 Yolu | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

İş İlanlarını İşveren Markanız İçin Daha Verimli Hale Getirmenin 8 Yolu

09 Kasım 2021
İçeriği Paylaş:

Sizce adaylar bir iş ilanını incelerken ne kadar zaman harcıyorlardır? 


Bir araştırmaya göre, adaylar ilanları incelerken ortalama 49,7 saniye harcıyor; başvuru yapıp yapmayacağına ise ortalama 14 saniyede karar veriyor. Dolayısıyla potansiyel adayların ilgisini çekmek ve şirketinizde çalışmak istemelerini sağlayabilmek için çok uzun zamanınızın olmadığını söyleyebiliriz.


İş ilanlarınız çoğu adayın işveren markanızla ilk karşılaştığı yerdir. Bu nedenle iş ilanlarınızı iyileştirmek için atacağınız her adım işveren markanızın başarısına katkı sağlar.


İş ilanlarınızı işveren markanız için daha verimli hale getirebilmeniz için 8 ipucu:


1. Hafta başını tercih edin: İş ilanı görüntüleme ve başvuru oranları hafta başında yüksekken hafta sonuna doğru giderek azalmaktadır. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri iş ilanı yayınlarken iki kez düşünün.

2. Kısa tutun: Uzun ve sıkıcı ilanlardan kaçının. Kısa ilanlar (1-300 kelime) orta (301 – 600 kelime) ve uzun ilanlara (601+ kelime) kıyasla görüntüleme başına daha fazla başvuru alır.

3. SEO’nun gücünden faydalanın: Potansiyel adaylarınızın arama yaparken kullanabileceği anahtar kelimeleri ilan metninize ekleyin.

4. İçgörüleri kullanın: Çalışanlarınızdan günlük olarak yaptıkları işler hakkında ne düşündüklerini öğrenin. Bu şekilde elde edeceğiniz içgörülerden faydalanarak yazacağınız bir ilan, o rolde çalışmanın gerçekte nasıl bir his olacağının adaylar tarafından anlaşılmasına yardımcı olur.

5. Gereksiz jargon kullanımından kaçının: Adaylara ilan sayfanızdan kaçırmanın en kolay yolu bolca gereksiz jargon kullanmaktır; buna KPI, ROI, P&L vb. dahildir. Deneyimli adaylar neden bahsettiğinizi biliyor olsa da araştırmalar iş ilanlarında jargon ve kurumsal dilin yetenekli gençleri giriş seviyesi pozisyonlara başvurmaktan alıkoyan en büyük engellerden biri olduğunu gösteriyor.

6. Sizi öne çıkaracak özelliklerinizi vurgulayın: Esnek çalışma uygulamaları, yan haklar, çeşitlilik ve kapsayıcılık politikalarınıza ilanlarınızda yer verin.

7. Empati kurun: Adayları etkilemek için en başta şirketinizin büyüklüğünden veya aldığınız ödüllerden bahsetmeden önce adaylara dokunacak, empati içeren bir cümleyle ilan metninize giriş yapın. Diğer iyi bir yöntem de aranan teknik becerilerden önce sosyal becerileri sıralamaktır.

8. İlanınızı doğru mecrada konumlandırın: Hedef kitleniz mavi yakalar mı, deneyimli profesyoneller mi yoksa üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar mı? İlanınızı hedef kitlenize uygun bir mecrada yayınladığınızdan emin olun. Örneğin Youthall üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar için yayınlayacağınız MT, staj ve iş ilanları için doğru yerdir. İlanlarınızı dakikalar içinde hazırlayıp yayına aldıktan sonra sistemdeki ATS alt yapısı ile değerlendirme süreçlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde yönetebilirsiniz.


Youthall'da iş ilanı yayınlayarak işveren markası bilinirliğinizi artırabilir ve en iyi genç yeteneklerin başvurusunu alabilirsiniz, dijital işveren markası ve genç yetenek çözümlerimizle ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın.