Youth Awards 2022 Kazananları Belli Oldu! | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

Youth Awards 2022 Kazananları Belli Oldu!

12 Eylül 2022
İçeriği Paylaş:

Youthall olarak ikincisini gerçekleştirdiğimiz Youth Awards’ta şirketler, işveren markası ve insan kaynakları alanlarında gerçekleştirdiği çalışmalarla genç yeteneklerin gözünden 19 farklı kategoride değerlendirilme fırsatı elde ettiler.

219 farklı üniversiteden ve 231 farklı bölümden gençlerin 85.173 oy kullandığı bu süreçte sektörel bazlı en çok çalışılmak istenen şirketler, en beğenilen insan kaynakları çalışmaları ve en ilham veren insan kaynakları liderleri belirlendi. 


Gençler Oylamaya Büyük İlgi Gösterdi!


Şirketlerin, hem bir işveren markası olarak gençlerdeki algılarını öğrendikleri hem de insan kaynakları çalışmalarını onların gözünden değerlendirme fırsatı yakaladıkları Youth Awards’ın ikincisine katılım, geçtiğimiz yıla göre %84.1 artış gösterdi. 

Oylamaya en çok katılım gösteren üniversiteler sırasıyla; Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi olurken; Endüstri Mühendisliği, İşletme ve Bilgisayar Mühendisliği bölümleri en çok oy kullanılan bölümler oldu. 


“Yarışmaya katılımdaki artış doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor!”


CEO’muz Emre Aykan; “Amacımız, şirketlerin bünyelerine kazandırmak istedikleri gençler tarafından nasıl algılandıklarını yine gençlerin değerlendirmeleriyle görmelerini sağlamaktı. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Youth Awards’a 127 şirket katılmış, 46 binden fazla genç yetenek oy kullanmıştı. Bu yıl şirketler açısından bu sayının yaklaşık yüzde 25 artarak 162’ye yükselmesi doğru bir iş yaptığımızın göstergesi. Bu yıl oylamaya katılan gençler anlamında da ciddi oranda bir artış söz konusu. Oylamanın büyük ilgiyle karşılanması bizi çok sevindirdi. Hem şirketlere katılımları için hem de gençlere değerlendirme sürecindeki değerli oyları için çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde açıklama yaptı. 


Kategoriler bazında kazanan ilk 3 şirketi buradan inceleyebilirsiniz. Youth Awards 2022 sürecinde yer alan tüm şirketlere teşekkür ediyor, kazanan ekipleri bir kez daha tebrik ediyoruz!


Tüm dijital işveren markası çalışmalarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.