İşverenlerin Çalışan Mutluluğu Sağlamak İçin Yapması Gereken 3 Şey | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

İşverenlerin Çalışan Mutluluğu Sağlamak İçin Yapması Gereken 3 Şey

20 Eylül 2022
İçeriği Paylaş:

Başarılı bir işin yapmanın sırrının ne olduğunu soracak olursanız bu, hiç şüphesiz çalışanlarınızın ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Bunu başarabildiğiniz zaman, başarılı bir işveren olmuşsunuz ve mutlu çalışanlardan oluşan bir ekibiniz var demektir. Dolayısıyla hedeflerinize ulaşma şansınız çok daha yüksek olacaktır.

Peki, neden? Araştırmalar çalışanların mutlu olduğunda daha başarılı olduklarını göstermekte. Sonuç olarak daha üretken, yüksek kaliteli sonuçlar sunan ve şirkete daha sadık olma olasılığı olan üyelerden oluşan bir ekibe sahip olmuş oldunuz. Bu, sadece takımın daha sorunsuz çalışmasını sağlamakla kalmayıp aynı zamanda karı artıracaktır.

Çalışan mutluluğu temasının bu kadar çok fayda sağlaması, insanların işlerine aşık olmalarını sağlayan şey ne? Bir işveren olarak bu beklentileri nasıl karşılayabilirsiniz?


1. Çekici ve Rekabetçi Bir Maaş Sağlayın


Hepimiz iyi para kazanmak istiyoruz. İyi bir maaş olmadan faturalarımızı ödeyemeyiz ve eğer bunu yaşadıysanız, ne kadar stresli olabileceğini bilirsiniz. İyi bir gelir aynı zamanda istediğimiz yaşam standartları ve tarzı demektir. Maalesef asgari ücret alıyorsanız dünyayı dolaşamıyorsunuz.

Aynı zamanda iyi bir maaş yalnızca belirli bir noktaya kadar mutluluğu satın alabilir. Aslında, psikologlar bireyler için ideal gelirin belirli tutarları olduğunu buldular fakat ister inanın ister inanmayın, bu eşik aşıldığında mutluluk çoğunlukla azalıyor. Elbette hepimiz insanız ve ne elde ettiğimize alışıyoruz.

Küçük işletme sahibi olarak başlangıçta çalışanlarınıza böylesine doygun bir maaş sağlayamayabilirsiniz. Yine de çalışanlarınıza ne kadar değerli olduklarını fark ettiriyor olmanız gerekir.

Ek olarak onları korumak için bir hayat sigortası ile destekleyebilirsiniz. Sağlıklı yaşamlarını korumak için spor salonu üyeliği sağlayabilir, dinlenme alanları oluşturabilir, belirli periyodlarla ücretsiz yiyecek, spor ya da eğlence etkinliklerine biletlerini karşılayabilirsiniz. Bazı şirketlerde örneklerini gördüğümüz gibi ayda bir kez olmak üzere evcil hayvanlarını ofise davet edebilirsiniz.


2. Gelişen Bir Şirket Kültürü Kurun


Tabii ki başarı ve mutluluk; sadece puf koltuklar, konser davetiyeleri, doyurucu maaşlar ve masa tenisi masaları ile ilgili değildir. Aslında her şey şirketin kültürüyle ilgilidir.

Bir şirketin kültürü, çalışanları elde tutmanın ve onları tatmin etmenin kesin yoludur. Şirketin hedeflerini, değerlerini ve misyonunu yansıtır. Çalışanların kendilerinin takdir edildiklerini hissettiklerinde ve işlerinin neden değerli olduğunu açıkça anladıklarında pozitif bir çalışma ortamı yaratır.

Doğru şirket kültürünü nasıl oluşturabilirsiniz? Çalışanların şirket kültürünü şekillendirmelerini teşvik edin, böylece ekibin etkili ve değerli bir parçası olduklarını hissetsinler. Bu kültür, herkese karşı saygılı davranmayı benimsemeli, zorbalık ve dedikodu gibi toksik davranışlara müsaade etmemelidir.

İşbirliğini teşvik etmek güzel bir yol daha diyebiliriz. Ekip arkadaşlarının birlikte öğle yemeği yemesini sağlayın veya takım oluşturma faaliyetlerine katılmalarına olanak sağlayın. Bu, herkesin birbirini tanımasına ve güven oluşturulmasına yardımcı olur. Ek olarak işlerin başında olan kişi olarak insanlarla mümkün olduğunca şeffaf olmaya çalışın.


3. Gelişim ve Öğrenme Olanakları Sunun


Çalışanların yeni sorumluluklar için gönüllü olmalarını sağlayarak onları teşvik edebilirsiniz, böylece belki de gizli yetenekleri keşfedebilirler. Yeni görevler üzerinde çalışabilme fırsatını yaratırken onlara becerilerini geliştirmek için eğitim olanakları sunduğunuz için her birinin kariyer yaşantısına da dokunuyor olursunuz. Çalışanların hatalarından dolayı cezalandırılmak yerine başarıları için takdir edilip övülmesi çok önemlidir.

Olumlu takviye ve feedback sağlamayı unutmayın. Biri bir sunum teslim ettiğinde, son tarihi karşıladığında ve yüksek kalitede çalışma sağladığında teşekkür eden bir e-postanın ne kadar işe yaradığını göreceksiniz!

Çalışanlarınız mutlu olduğunda, kuruluşunuza daha üretken ve sadık olacaktır. Onlara neye değer verdiğinizi göstermek, gelişen bir şirket kültürü oluşturmanın ağlarını örecektir. Bunu yaptığınızda, ne yaptığını seven memnun bir ekibin meyvelerini toplayacaksınız.