Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

21 Ekim 2023
İçeriği Paylaş:

Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları bireyleri İnsan Kaynakları Direktörü ve CHRO gibi yüksek profilli insan kaynakları pozisyonları ve şirketlerdeki diğer yönetici pozisyonlarına hazırlar. Ek olarak, İnsan Kaynakları MBA Programlarına katılan ve mezun olan birçok kişi, organizasyon tasarımı ve geliştirme, strateji, liderlik ve koçluk alanlarında, danışmanlık firmalarında pek çok iyi pozisyonda kendine yer bulur.

En iyi İK MBA programları, finans ve muhasebe, değerleme, küresel ticaret ve girişimcilik gibi temel iş konularına odaklandıkları için insan kaynakları alanındaki diğer yüksek lisans programlarından farklıdır.

Bu tür bir programa katılım göstermek isteyen kişiler zaman, efor ve finansal kaynaklar açısından büyük bir yatırım yapacakları için iyi bir bilgi temeli sağlayabilecek bir okula gitmek fazlasıyla önemli bir husustur. Bu nedenle sizin için Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları 2020 listesinde 4 üniversite derledik.

Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları 2020 listesi müfredatın kalitesi düşünülerek hazırlanmıştır.


1. Stanford Üniversitesi


Stanford, İnsan Kaynakları MBA programına kabul ettiği adaylar konusunda oldukça seçicidir. Başvuru yapanların yalnızca yüzde 7'si bir kabul mektubu alır.

Stanford MBA programı için öğrenim ücreti akademik yılda 55,200 $ 'dır.

Stanford'daki MBA İK müfredatı her öğrenciye göre düzenlenmiştir. Öğrenme yöntemleri arasında küresel çalışma gezileri, yönetici rol deneyimi (roll-playing) simülasyonlar ve vaka çalışmaları bulunmaktadır.


2. Northwestern Üniversitesi


Northwestern’deki Kellogg School of Management, ülkenin en iyi okullarından biridir. MBA programları, başvurudan önce en az iki yıl iş deneyimi olan adaylara yöneliktir.

İki yıllık insan kaynakları yüksek lisans programına kayıtlı öğrenciler yılda 54.000 dolar öderler.

Northwestern'deki dersler ekonomi ve davranış bilimleri derslerini içerir. Öğrenciler, her iki görüşü İnsan kaynaklarında yönetimi konularında ele alır ve birleştirirler.


3. Chicago Üniversitesi


Chicago Üniversitesi Booth İşletme Fakültesi, 1898'den beri öğrencileri ağırlamaktadır. Okul, 2011 yılının En İyi İşletme Okulları Forbes listesinde 3. sıradaydı.

MBA derecesi İnsan Kaynakları programında her bir ders 5.340 $ 'dır, bu da 2 öğretim dönemi (1 yıl) yıl boyunca öğrenim ücretini 53.400 $ olarak ödenmesini gerektirir.


4. California Berkeley Üniversitesi


UC Berkeley'in Haas İşletme Okulu, öğrencilere genel işletme prensipleri ile ilgili sağlam bir temel sağlayan bir insan kaynakları MBA programı sunmaktadır.

Kaliforniya sakinleri UC Berkeley'e katılmak için akademik yıl başına 44.266 dolar öder, vatandaş olmayanlardan ise 51,246 dolar tahsil edilir.

Seçmeli dersler, İK derecesi müfredatında MBA'in yarısından fazlasını oluşturur. Bir öğretim üyesinin rehberliğinde yürütülen ve her öğrencinin kendisi tarafından anlatılan ders müfredatı önemli ayrıcalıklarından biridir.