2021'de Neler Yaptık? [Infografik] | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

2021'de Neler Yaptık? [Infografik]

04 Ocak 2022
İçeriği Paylaş:

Türkiye’nin alanında öncü dijital insan kaynakları çözümlerini üreterek şirketlerin işveren markasını dijitalleştiren ve yetenek kazanımını hızlandıran Youthall olarak, 2021 verilerimiz ile karşınızdayız!


Evden çalışma kavramının pandeminin etkisiyle tüm profesyonellerin hayatında yer edinmesinin ardından işveren olarak marka algısının artırılmasında “dijital” kavramı büyük ölçüde popülerlik kazandı. Aslında insan kaynakları alanında tüm bu süreçlerin yakın gelecekte popülerlik kazanması beklenirken pandeminin etkisiyle dijitalleşme ve dijitalde yetenek kazanımı dönemimizin kaçınılmaz bir gerçeği haline geldi. Tüm bu artan dijitalleşme ihtiyacına cevap verebilmek adına geliştirilen teknolojiler, Youthall’u kullanan kullanıcılar ve şirketler tarafından verimli şekilde uygulanarak işe alım ve doğru yeteneği çekme deneyimlerinde fark yarattı. Bu sayede tüm işe alım ve staj süreçlerinde şirketler, hedefledikleri genç yeteneklere; genç yetenekler ise hayalini kurdukları şirketlere bir adım daha yaklaşabilir hale geldi.



Dijitalleşmenin etkisiyle Youthall’da yayınlamış olduğumuz ilanlar, dijital etkinlikler ve hazırlanan kariyer tavsiyesi içerikleri; 2.5 milyondan fazla tekil kullanıcı tarafından 28 milyondan fazla kez görüntülendi. 

Yayınladığımız ilanların tamamına toplamda 425.000’den fazla başvuru yapıldı. 200’den fazla şirket hedef kitlesine en uygun yeteneklere ulaşırken; 3 binden fazla aday kendileri için en uygun şirketlere yerleşti.

Geliştirdiğimiz satış teknolojilerinde çokça kullanılan pipeline sisteminin bir benzeri olan Aday Takip Sistemi (ATS) ile şirketlerin işe alım süreçlerini 3 kat kolaylaştırırken başvuran adayların görünürlüğünü 2 kat artırdık. İşe alım uzmanları video mülakat aşamalarında 3. parti uygulamalar kullanmak yerine Youthall’un ürünü HRMaxx (Video Mülakat Aracı) sayesinde tek bir platformdan tüm süreçlerini optimize etme imkanı buldu. 


Yetenek kazanımı ve işveren markası alanında yapılan çalışmalar ve geliştirilen inovatif teknolojilerin yanı sıra dijital olarak Youthall olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklere 109 farklı şirket katılım gösterdi. Her oturumda yer alan 700’den fazla anlık katılımcı, 8 binden fazla soru sordu ve 25 binden fazla mesaj gönderdi.

İlham veren İK yöneticileri ile Humanspire isimli serimizde yapılan röportajlara 39 CHRO ve İnsan Kaynakları Direktörü katıldı ve röportajlar toplamda 300 bin+ kez okundu.

Yalnızca insan kaynakları profesyonellerine özel hazırladığımız HR Blog ile, bu yıl 130+ içerikle ilham vermeye başladık. Yetenek kazanımı ve işveren markasına dair farklı konseptlerdeki E-Book içeriklerimizi yüzlerce işverenle buluşturduk.

Bu yıl yayına aldığımız fırsatlar sayfası ile Youthall kullanıcıları tercih ettikleri onlarca markanın avantajlarına erişme fırsatı yakaladı.

87 farklı şirketin işveren markası ve genç yetenek kazanımı projelerinin oylandığı Youth Awards kapsamında, 150 üniversite ve 163 farklı bölümden genç yetenek oylamaya katıldı. Kullanılan 46 binden fazla oy sonucunda 15 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu.

Youthall olarak, Fast Company Türkiye tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin en başarılı girişimlerinin listelendiği Startup 100 listesinde yer aldık.

Youthall’un sMatch özelliğini kullanarak şirketler, hedefledikleri doğru adaylara günlerce bekleyerek başvuru almak yerine 24 saat içerisinde erişerek 1.5 kat daha fazla verim elde etti.

2022 itibariyle hayata geçireceğimiz tüm hedefler, tıpkı geçtiğimiz yılda olduğu gibi şirketlerin ve genç yeteneklerin kariyer yolculuklarında dönüm noktası olmaya aday olacak! Bizi takip etmeye devam edin.