6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Hazırlanan Aydınlatma Metni

STJ İnsan Kaynakları Bilişim ve Danışmanlık A.Ş. (kısaca "STJ AŞ") olarak siz değerli kullanıcılarımıza ve ziyaretçilerimize hizmetlerimizin kesintisiz bir şekilde ve güvenle sunulması amacıyla, tarafınızca www.youthall.com alan adı ve alt alan adlarından ulaşılabilen web sitesi ve mobil uygulamaları'na (kısaca "Site") bildirilen kişisel verilerinizin toplanması, işlenmesi ve üçüncü kişilere aktarılması gerekebilmektedir.

STJ AŞ, kişisel verilerinizin hukuka uygun olarak toplanması, saklanması, işlenmesi, gerektiği takdirde paylaşılması sırasında gizliliğinizi korumak amacıyla mümkün olan en üst seviyede güvenlik tedbirlerini almaktadır.

Amacımız; sizlerin memnuniyeti doğrultusunda, kişisel verilerinizin toplanma şekilleri, işlenme amaçları, işlemenin hukuki nedenleri ve haklarınız konusunda sizleri en şeffaf şekilde bilgilendirmektir.

a) Veri Sorumlusu

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (6698 sayılı Kanun) uyarınca kişisel verileriniz, veri sorumlusu olarak STJ İnsan Kaynakları Bilişim ve Danışmanlık A.Ş. (kısaca “STJ AŞ”) Tarafından aşağıda açıklanan kapsamda toplanacak ve işlenebilecektir.

b) Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği

STJ AŞ Site üzerinden kullanıcılarımıza ait verileri genel olarak aşağıdaki amaçlar ile toplayabilecek ve işleyebilecektir:

  • İş ve Staj bulma gibi özel istihdam bürosu aracılık faaliyetlerimizi gerçekleştirmek,

  • Üye’lerin Özgeçmişini ve/veya profilini, Site üzerinden iş veya staj ilanlarına ve etkinliklere başvuru kabul eden Üye Şirketlere Üye’nin kendi rızası veya Kullanıcı Sözleşmesi’nde belirtilen Otomatik Eşleştirme sistemi ile Site üzerinde aktarmak,

  • Şirketlerin ihtiyaç duyması halinde başvuru yapan Üye’ler arasından seçtiklerine gönderecekleri video mülakat sorularına istinaden Üye’lerin çekecekleri kişisel videolarını mülakat süreçleri için ilgili Şirket'e aktarmak,

  • Şirketlerin ilan başvuruları alma esnasında soracakları sorulara istinaden Üyelerin verecekleri kişisel cevapları ilgili Şirket'e aktarmak,

  • İnsan kaynaklarına yönelik danışmanlık hizmetlerimizi yürütmek,

  • Kullanıcılara kişiselleştirilmiş hizmetler sunmak ve kullanıcı tecrübesini daha kaliteli hale getirerek kullanıcı memnuniyetini arttırmak,

  • Şirketlerin, Üyelerin veya ziyaretçilerin STJ AŞ’ye izin verdiği ölçüde onlarla iletişime geçmek, onları hizmet ve fırsatlardan haberdar etmek,

  • Site’nin teknik açıdan fonksiyonlarını izlemek, gerektiği gibi çalışmasını sağlamak ve çıkabilecek sorunları çözmek,

  • Üyelerin veya ziyaretçilerin Site’mizi daimî ücretsiz kullanabilmeleri için reklam satış amaçları ile kullanmak,

  • Kullanıcı Sözleşmemiz uyarınca sunduğumuz hizmetleri gerçekleştirmek,

  • Elektronik posta ile bülten göndermek ya da tanıtım veya bildirimlerde bulunmak,

  • Şirket, üniversite öğrenci kulüpleri, vakıf, dernek gibi etkinlik daveti gibi etkinlikler için toplu e-posta ve/veya SMS gönderimi ve yürütülmesi,

  • SMS ile tanıtım veya bildirimlerde bulunmak,

  • STJ AŞ ile iş birliği içinde olan üye şirketler tarafından doğrudan pazarlama yapmak,

  • Sizden gelen çağrıları karşılamak ve destek ihtiyaçlarınıza cevap vermek,

  • Güncel ve Ar-Ge aşamasındaki uygulamalarımızın geliştirmek ve yönetimi sürecinde ürünü pazarlamak,

  • Talebiniz doğrultusunda veya sosyal medyada yer alan şikayetlerin olması halinde STJ AŞ hesabınızı incelemek,

  • Verdiğimiz hizmetlere ilişkin bir şikâyet olduğu takdirde söz konusu şikâyeti sonuçlandırmak

  • Kullanıcının kimliğini ifşa etmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında kullanmak,

  • Şirketler için hizmet satışını artırmak, pazarlama, müşteri memnuniyet analizinin yapılmasını sağlamak

STJ AŞ işbu Kişisel Verilerin Korunması ve Veri Politikası dışında başka verilerin güvenliği, gizliliği, toplanması vb. hususlarda başka politikalar veya prosedürler benimsemiş olabilir. Bu nedenle diğer politika ve hukuki metinleri de incelemenizi tavsiye ederiz. (KVKK ve Veri Politikası)

c) İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Kişisel verilerinizi; iş ortaklarına, hissedarlarına, iştiraklerine, bağlı grup şirketlere ve aracılık/acentelik Kullanım Koşullarını ve Kişisel Verilerin Korunması ve Veri Politikası'nı kabul etmekle, STJ AŞ ile paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi amacıyla; toplanmasına, saklanmasına, işlenmesine, kullanılmasına, aktarımına izin vermiş bulunmaktasınız. Bu kişisel verileriniz, aynı amaçlara yönelik olarak; sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz yurt içi ve/veya yurt dışındaki üçüncü taraflarla, verilerin bulut sunucu (Amazon Web Server EU Central (Frankfurt)) ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi / yurtdışı kişi ve kurumlarla, stajyer veya tam zamanlı, yarı zamanlı veya günlük veya dönemsel çalışan istihdam etmek amacıyla Site’ye kayıt olan Şirketlerle paylaşılacaktır. Bunun yanında, bu bilgiler sadece size sağlanacak hizmetlerin kusursuz sunulabilmesi, olası gönderilerinizin sağlıklı şekilde teslim edilmesi, telefon, sms ve/veya e-posta yoluyla bildirimlerimizin zamanında ulaştırılabilmesi amacıyla, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz, veri koruması ve güvenliği konusunda bizimle hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan, ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden üçüncü kişilerle, yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerekli ölçüde paylaşılacaktır.

 Size Ait Kişisel Verileri Nasıl Topluyoruz?

1- Kimlik Bilgisi

Siteye Üye olarak kayıt olmanız ile beraber “Adınız”, “Soyadınız”, “Doğum Tarihiniz”, (Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için) “T.C. Kimlik Numaranız”, “Doğum Yeriniz”, “Milliyetiniz(Uyruk)”, “Cinsiyetiniz” gibi bilgileri STJ AŞ’ye kendi isteğiniz ile paylaşmaktasınız.

Siteye Şirket olarak kayıt olarak “Adınız”, “Soyadınız” ve "Elektronik posta adresi" gibi bilgileri STJ AŞ’ye kendi isteğiniz ile paylaşmaktasınız.

Site’ye Facebook, Linkedin v.b. sosyal ağlarda yer alan hesaplarınız aracılığıyla da isim, soy isim, doğum tarihi, elektronik posta adresi vb. bilgileri girmeden kayıt veya üye olmak mümkündür. İşbu Kişisel Verilerin Korunması ve Veri Politikası kapsamında sosyal ağlar üzerinden hizmetlerimize kayıt veya üye olmayı tercih etmeniz halinde, söz konusu sosyal ağlar tarafından tarafımıza gönderilen verileri işleme, aktarma, saklama yetkilerini STJ AŞ’ye vermiş olursunuz.

2- İletişim Bilgisi

Siteye kayıt olmanız ile beraber “Elektronik Posta Adresiniz”, “Adresiniz”, “Yaşadığınız İl ve İlçe” ve “Cep Telefonu” gibi bilgileri STJ AŞ’ye kendi isteğiniz ile paylaşmaktasınız.

3- Eğitim Bilgisi

Üye olarak başvuru yaparken şirketlerin potansiyel aday olarak Üye’leri değerlendirebilmeleri için “Okul”, “Okul Bölümü”, “Okula Başladığı ve Bitirdiği/Bitireceği Tarih”, “Not Ortalması”, "Sınıf", “Yabancı Dil Bilgisi ve Seviyesi”, “Kurs ve Ders Bilgileri”, “Katıldığı Seminerler”, “Üniversite Öğrenci Kulüp Bilgisi/Görevi/Çalışma Zamanı” gibi bilgileri STJ AŞ’ye kendi isteğiniz ile paylaşmaktasınız.

4- İş ve Diğer Bilgiler

“Çalışma Durumu ve Ünvanı”, “İş Deneyimleri (Şirket İsmi, Çalıştığı Departman, Başlangıç/Bitiş Tarihi, Şehir ve Açıklama” gibi bilgileri STJ AŞ’ye kendi isteğiniz ile paylaşmaktasınız.

5- Görsel ve İşitsel Veriler

Kendi isteğiniz ile yüklediğiniz ve/veya diğer izin verilen sosyal ağlar kullanılarak siteye kayıt olarak yüklenilen resimler ile beraber, video mülakat görüntüleri ile ses kayıtlılarını STJ AŞ’ye kendi isteğiniz ile paylaşmaktasınız.

6- Diğer Bilgiler

Üye tarafından “Hakkında” bilgisi alanına kendi rızası ile yazdığı açıklama, sürücü belgesi verileri, staj veya iş arama durumu, sigortanın okul tarafından karşılandığına veya karşılanmadığına dair bilgileri, sMatch(otomatik eşleştirme) bilgisi (evet/hayır) ve benzer diğer bilgileri STJ AŞ’ye kendi isteğiniz ile paylaşmaktasınız.  

Üyeler ve Şirketler tarafında, kamuya ifşa etmeyi tercih ettiğiniz ve diğer üyelerin ve şirketlerin ulaşabileceği ve görebileceği şekilde bilgi veya verilerinizi paylaşmanız durumunda tarafınızdan ifşa edilmiş olarak kabul edilir ve istatistiki, reklam veya promosyonel amaçlarla kullanılabilir. İfşa ettiğiniz kişisel verilerinizin 3. kişiler veya başka siteler tarafından kullanıldığı hallerde STJ AŞ’nin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

7- Kişisel Veriniz Olmayan ve Otomatik Olarak Topladığımız Bilgiler

Login ID, IP adresi, log kayıtları ve Üye Şirket tarafından istenilen ek bilgiler, üye olduğu tarih, yaptığı başvurular, siteye login olma sıklığı/zamanları, ios/mobil site/ web site kullanıcısı, güncelleme tarihi, son giriş tarihi, ilk üyelik tarihi, uygulama silindi (evet/hayır), uygulamaların kullanılışı bilgisi (uygulama içerisinde yapılan her hareket ve seçim), ve buna benzer kullandığımız teknolojileri üye, şirket ve ziyaretçilerimizin ihtiyaçlarına uyumlu hale getirmek, teknik aksaklıkları gidermek, teknik altyapımızı denetlemek amacıyla sizin hakkınızda veri toplayabiliriz. Çerezler veya diğer program ve yazımlarımız vasıtasıyla site içi kullanımlarınıza bağlı olarak tıklama sayınız, sekmeleri açma sıklığınız veya ilgi gösterdiğiniz başlıklara ilişkin dijital ortamdaki davranışlarınız hakkında bilgi toplayabiliriz.

7.1. Cihaz Bilgisi

Kullandığınız elektronik cihazlar (bilgisayar, diz üstü bilgisayar, tabletler, akıllı telefonlar, akıllı televizyonlar vb.) üzerinden cihazınıza ait sizle eşleştirilemeyecek veriler (örn. konum bilgisi gibi) toplayabiliriz. Mobil uygulamalarımız (applications) veya internet sitemizde yer alan anlık bildirimler (push notifications) gönderebiliriz. Bu mesajlarımızı almak istemiyorsanız cihazınızın veya mobil uygulamanın ayarlarını değiştirerek bu mesajlarımızı reddedebilirsiniz.

7.2. Çerezler Bilgisi

Site’ye ait kullanım bilgileriniz, teknik bir iletişim dosyasını (Çerez-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin, kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası bir internet sitesi hakkında durum ve tercihleri saklayarak internetin kullanımını kolaylaştırır. Teknik iletişim dosyası, Site’yi kaç kişinin kullandığını, bir kişinin Site’ye hangi amaçla, kaç kez ziyaret edildiğini ve ne kadar kaldığı hakkında istatistiksel bilgileri elde etmek ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından dinamik olarak içerik üretilmesine yardımcı olur. Teknik iletişim dosyası, ana bellekten veya elektronik postasından veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır, ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler. Üye ve Şirket, işbu ayarları değiştirmediği sürece çerez kullanımına açık onay verdiği kabul edilir.

Çerez teknolojisini kullanabilir ve bunları cihazınıza yerleştirebiliriz. Çerezleri kabul etmemeniz halinde Site beklediğiniz fonksiyonları gerçekleştirmeyebilir veya aksaklıklar oluşabilir.

Çerezler üzerinden alınan verileri 3. kişilerle reklam amaçlarıyla paylaşabiliriz.

Bu kişisel veriler Site’yi kullanım avantajlarından yararlanabilmeniz adına, açık rızanıza istinaden, Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikası ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile bilgi güvenliği tedbirleri de alınarak işlenecek ve saklanacaktır. 

d) Kişisel Veri Sahibinin 6698 Sayılı Kanun’un 11. Maddesinde Sayılan Hakları

  1. işlenip işlenmediğini öğrenme,

  2. işlenmişse bilgi talep etme,

  3. işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

  4. yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,

  5. eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,

  6. KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,

  7. aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,

  8. münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

  9. kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

Bilgilerinizin nasıl işlendiğini ve/veya aktarıldığını ve/veya yukarıdaki şartlar ile ilgili nasıl işlendiğini öğrenmek istiyorsanız info@youthall.com eposta adresine yazabilirsiniz.

Dilerseniz Sultan Selim Mah. Lalegül Sok. Nef 09 Plaza A Blok No:10/36 Kağıthane-İstanbul adresine Ad-Soyad ile beraber ıslak imzalı ve kimliğinizi tespit edici belgeler ile dilekçenizi/sorunuzu/şikayetinizi alıcı olarak verileriniziden sorumlu STJ İnsan Kaynakları Bilişim ve Danışmanlık A.Ş.'ne gönderebilirsiniz.

Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, işlemin Şirket için ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.