Yeni Başlayanlar için 15 SEO Mülakat Sorusu | Youthall

Yeni Başlayanlar için 15 SEO Mülakat Sorusu

13 Mayıs 2022
İçeriği Paylaş:

Başlangıç ​​seviyesinde bir SEO iş ilanına başvuruda bulunuyorsanız, SEO görüşme sorularıyla iş görüşmenize önceden hazırlanabilirsiniz.

Bu soruların bir çoğu, 1 yıllık deneyim için uygun SEO görüşme sorularıdır ve SEO konusunda sağlam bir eğitim almış veya bazı iş deneyime sahip birine yöneliktir.

1. SEO nedir?

Bir web sitesinin mimari düzenini optimize etme uygulaması SEO olarak bilinir. Sayfalarının daha kolay bulunması, daha alakalı olması, web aramalarına yanıt olarak daha belirgin olması ve dolayısıyla arama motorlarında daha üst sıralarda yer alması için içerik alaka düzeyine ve bağlantı çekiciliğine yardımcı olur.

Organik sonuçlar sponsorlu sonuçlardan daha güvenilirdir. Web sitenizin uygun anahtar kelimelerle öne çıkarılması size çok sayıda ziyaretçi getirebilir.

2. SEO işletmeler için neden önemlidir?

İnsanların yalnızca küçük bir yüzdesi Google sonuçlarının ilk sayfasının ötesine geçtiğinden, siteniz ilk sayfada değilse rakipleriniz tüm müşterilerinizi sizden çalacaktır. SEO, Tıklama başına maliyet CPC ya da PPC'ye göre önemli bir avantaja sahiptir. Bugün SEO yapmayı bırakırsanız sonuçlarınızın bitmeyecek olmasıdır. Bir firma Tıklama başına para ödemek istiyorsa SEO onun için çok önemlidir.

3. En önemli Google Sıralama Faktörleri şunlardır:

  • Kaliteli İçerik
  • Teknik SEO
  • Kaliteli ve İlgili Backlink
  • Mobile First
  • Page Speed
  • Marka Gücü
  • Kullanıcı deneyimi
  • Schema Code
  • Social Signals
  • Domain Authority
  • İçerik türü
  • İçerik Derinliği

4. Organik trafik nedir?

Organik sonuçlar sponsorlu sonuçların altında görünür. Organik sonuçlar, Google'ın ücretlendirilmesinden etkilenemez veya üstün veriler sağlanarak ve kullanıcıların bunlarla etkileşim kurmasına izin verilerek geliştirilebilir.

5. robots.txt nedir?

Robots.txt bir metin dosyasıdır. Bu dosya aracılığıyla yapılan her şey. Arama motoru tarayıcılarına bir web sitesinin, bir web sayfasının veya dizinin dosyasının yanı sıra bir alan adının nasıl indeksleneceğini ve önbelleğe alınacağını ele alır.

6. Robot's Meta Tag Nedir?

FOLLOW, NOFOLLOW, INDEX ve NOINDEX gibi yönergelerle Robots Meta Etiketi, arama motorlarını sayfayı işlemeye yönlendirir.

7. XML Site Haritası nedir?

Extensible Markup Language (XML), "Genişletilebilir İşaretleme Dili"nin kısaltmasıdır. Bir XML site haritasının amacı, arama motorlarına yapılan en son değişiklikler hakkında bilgi sağlamaktır. XML site haritası kullanarak, arama motorlarından temel sayfalarımızı düzenli olarak taramasını ve dizine eklemesini isteyebiliriz.

8. SEO'yu nasıl öğrendiniz?

Açıkçası, bu cevap kişisel durumunuza bağlı olacaktır, ancak önemlidir çünkü potansiyel bir işveren, SEO'nun en iyi uygulamaları konusunda bilgili olduğunuzdan emin olmak ister.

9. Düzenli olarak hangi SEO araçlarını kullanıyorsunuz?

Çeşitli araçlar SEO işlerini daha erişilebilir hale getirebilir ve en iyisini seçmek ihtiyaçlarınıza bağlıdır.

  • Ahref
  • Kwfinder
  • Semruhs
  • Moz.

10. Backlink nedir?

Bir web sitesi diğerine bağlandığında, bir geri bağlantı kurulur. Başka bir deyişle, web sitenize yapılan geri bağlantılar, arama motorlarına, insanların içeriğinizi desteklediğine dair bir sinyaldir

11. Sayfa hızı nedir ve neden önemlidir?

Sayfa hızı, sitenizin bir kullanıcı için ne kadar hızlı yüklendiğini ifade eder; bu, daha hızlı yüklenen bir sayfa doğrudan daha iyi bir kullanıcı deneyimine dönüştüğü için Google'ın web sitelerini sıralarken dikkate aldığı bir şeydir.

12. Bir sayfayı yeniden yönlendirmek için hangi yöntemi kullanıyorsunuz?

Genel olarak, 301, 302 ve Meta Yenileme en yaygın kullanılan üç yönlendirmedir.

Meta Yenileme,

301, "Kalıcı Olarak Taşındı"—SEO için önerilir

302, "Bulundu" veya "Geçici Olarak Taşındı."

13. Hangi meta etiketler önemlidir?

SEO yaygın bir uygulama haline geldiğinden beri meta etiketler değişti, ancak ikisi kritik olmaya devam ediyor: sayfa başlığı (Title) ve meta açıklama (Description). Mülakat sorunuzu cevaplarken bunlara bağlı kalın. Sayfa başlığı (bazen SEO başlığı olarak da adlandırılır) sıralamada önemli bir rol oynar, ancak Arama Sonuçları Sayfasında (SERP) gösterilen başlık olduğu için de önemlidir. Google'da iyi bir sıralama elde etmek için bir anahtar kelime kullanmalıdır, ancak aynı zamanda bir kullanıcının tıklamak isteyeceği şekilde ilgi çekici olmalıdır. Meta açıklama sıralamayı etkilemez, ancak aynı zamanda kullanıcının arama sonucunu tıklamasını sağlaması gerektiğinden SERP'de de rol oynar.

14. On-page ve Off-page SEO nedir?

Sayfa içi SEO, anahtar kelimeler, içerik, sayfa yapısı, dahili bağlantı, yükleme süresi vb. gibi kontrol edebileceğiniz faktörleri içerir. Sayfa dışı SEO, backlink gibi kontrol edemediğiniz faktörleri içerir.

15. SEO ve SEM arasındaki ilişki nedir?

SEO, Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir ve SEM, Arama Motoru Pazarlaması anlamına gelir. İkisi arasındaki en büyük fark, SEO'nun ücretsiz ve SEM'in ücretli olmasıdır. SEM, tıklama başına ödeme reklamlarını ve satın alınan görüntülü reklamları içerir. İkisi arasındaki büyük farka rağmen, en iyi uyum içinde çalışırlar.

kaynak: https://www.argedijital.com/