Outside the Borders: LC Waikiki X Youthall | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

Outside the Borders: LC Waikiki X Youthall

17 Ağustos 2021
İçeriği Paylaş:

Türkiye’nin global markası LC Waikiki’nin Grow Global Digital Talent Programme ile genç yeteneklere neler sunduğunu öğrenelim.



Projenin Ana Fikri ve Zorluklar:

LC Waikiki olarak vizyonumuz 2023 yılına kadar Avrupa’nın en başarılı üç giyim perakendecisinden biri olmak. Digital Talent Programımızın amacı da 2023 hedefine giderken 700’den fazla çalışanın yer aldığı Dijital Dönüşüm ve Bilgi Teknolojileri Ofisimize kurumun vizyon, misyon ve hedefleri doğrultusunda katkı sağlayacak, LC Waikiki prensiplerine uygun genç yeteneği kazanmaktı. Yeni mezun istihdamına da katkı sağlayacak bu proje ile hem gençlerimize global bir iş hem de gelişim dolu bir yolculuk imkanı sağlamak fikrinden yola çıktık.


Hedefler:

Başvuru sürecini tamamladığımız programımızda grup bazlı işe alımlarımız hala devam ediyor. Süreç tamamlandığında Dijital Dönüşüm ve Bilgi Teknolojileri Ofisimizdeki proje geliştirmelerinde ihtiyaç duyulan işgücünü, LC Waikiki iş kültürünü & süreçleri öğrenmiş, program boyunca alınan eğitimlerle mesleki ve kişisel olarak gelişimine katkı sağlamış ve kullandığımız yeni teknolojilere hakim olan genç yeteneklerle birlikte etkin ve verimli projeler ortaya koymayı hedefliyoruz.


Youthall İş Birliği:

Youthall genç yeteneklerin çok sıkı takip ettiği ve tercih ettiği bir platform. Bu süreçte hem başvuru çalışması hem de sosyal medya içerikleri ile programın duyurulması sürecinde Youthall ile çalışarak program kapsamında ulaşılmak istenen genç yeteneklere hızlı ve etkin bir iletişim kanalıyla ulaşabildik.


Sonuçlar:

Digital Talent programımız kapsamında toplam 30 genç yeteneğin işe alınması hedeflenmekte, şu an 21 kişinin işe alım sürecini tamamladık ve 10 kişiden oluşan ilk grubumuz Kurumsal Akademimiz tarafından özel olarak hazırlanan teknik ve davranışsal gelişim yolculuğu eğitimlerine başladı. Bu süreçte en önemli kazanım bizce yeni mezun olarak kariyerlerinin henüz başında olan arkadaşlarımız bir yandan mesleki eğitimler alırken bir yandan da öğrendikleri teorik bilgileri iş başında uygulama ve geliştirme fırsatı bularak sürekli bir öğrenme ve gelişim ortamında yer alabiliyorlar. Bilgileri uygulayarak öğreniyorlar, tabi bir yandan da genç bakış açısı ile şirketimizin bir çalışanı olarak pozitif katkı sağlıyorlar; birlikte başarıyoruz.