Evden Çalışırken Verimliliğinizi Kanıtlamanın Yolları | Youthall
Fikirlerinize değer veriyoruz. Youthall Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması'na hemen katılın!

Evden Çalışırken Verimliliğinizi Kanıtlamanın Yolları

11 Ağustos 2021
İçeriği Paylaş:

Artık uzaktan bir çalışan olarak üretken olduğunuzu ve işinize yatırım yaptığınızı kanıtlamak o kadar da kolay değildir.  Tabii ki bu iş arkadaşlarınız ya da patronunuz/yöneticiniz sizin en kötüsü olduğunuzu düşünmeye çalışıyor demek değildir. Eğer şirket kültürü olarak daha önce hiç uzaktan çalışmadıysanız herkes için bunu kafada oturtmak zor olabilir. Evden çalışırken herkese zaman tanırken sizin de neler yapmanız gerektiğini bu yazıda derledik!

Aslında patronunuza evdeyken ne kadar odaklı ve etkili olduğunuzu göstermek üzeresiniz de diyebiliriz. Hem de evet, salonunuzda otururken. Patronunuzun çalışma saatlerinizi nasıl geçirdiğinizi sorguladığını düşünüyorsanız işte üretkenliğinizi kanıtlamak için bazı stratejiler.


Güvenilir ve Duyarlı Olun

Ofisteyken patronunuz bütün gün masanızda çalıştığınızı rahat ve açıkça görebilir. Evdeyken aynı mesajı hızlı yanıt vererek, sürekli çevrimiçi olarak erişilebilir olduğunuz izlenimiyle verebilirsiniz. Cevapsızlık her zaman belirsizlik demektir.

Tek yapmanız gereken gün boyunca telefonunuza, e-postanıza ve mesajlarınıza dikkat etmeniz ve yöneticinizden bir istek aldığınızda mümkün olan en kısa sürede yanıt vermenizdir. Bahsedilen şey kesinlikle istenileni her zaman yapmak değil, sadece mesajını aldığınızı ve üzerinde düşünmeye başladığınızı karşı tarafın bilmesi bile sizi güvenilir kılar. Sorunu ya da talebi ne zaman çözebileceğinize dair gerçekçi bir zaman dilimi kullanarak karşı tarafa yanıt verebilirsiniz. “E-postanızı, mesajınızı aldım ve konuyu bir saat içerisinde çözüp size döneceğim.” gibi bir mesaj gayet idealdir. Son yapmanız gerekense verdiğiniz saate uyarak güveni boşa çıkarmamaktır.


Güncellemeleri Asgari Düzeyde Tutun

İkinci olarak iletişim konusunda beklenmedik bir sürprizle karşılaşmayın çünkü şu an elinizdeki tek şey bu. Karşı tarafa sürekli olarak saatlik e-postalar göndermek oldukça gereksiz. Anlık ve fazla güncellemeler işinizi kendi başınıza halledemediğinizin bir göstergesi olabilir. Ofis dışındayken göze girmeye çalıştığınızı düşündürtmeden sizin kontrole ihtiyacınız olmadığını da kanıtlamalısınız. Patronunuza saatlik e-posta göndermek gereksizdir ve işi kendi başınıza yapma yeteneğinize olan güvenlerini kaybetmelerine neden olabilir.

Bunun yerine, işinizle ilgili gelişmeleri ya da son teslim tarihlerini içeren periyodik raporlara başvurabilirsiniz. Elbette bu raporların düzenli takibini yapmak da sizin elinizde, unutmayın ki güncellemeler zaman zaman gereklidir.


Sadece Yapmak İçin Ekstra Görevler Seçmeyin

Ekstra projelere yardımcı olmak harika bir fikir gibi görünebilir! Temel görevlerinize ek yepyeni şeyler üretmek asıl amacınızdan uzaklaşıyor gibi görünmenize sebep de olabilir. Belki de ilerleyen dönemde görünmenizin ötesinde gerçekten böyle de olabilir. Buna başvurabileceğiniz iyi senaryo, her şeyi hallettikten sonra bir işiniz olmadığında oturup düşünmenizdir. En kötü senaryoda ise her şeyi bitiremeden patronunuzun yapmanız gerekenleri sorgulamasıdır.

Yine de zamanınızı akıllıca yönetmek için güveniliyorsanız üstlendiğiniz ekstra görevler ve sorumluluklar konusunda seçici olmalısınız. İşinizin alanı dışındaki bir projeye gerçekten dahil olmak istiyorsanız bunda kararlı olun ancak iş yükünüzü nasıl ayarlayabileceğiniz hakkında yöneticinizle konuşun.

Patronunuz sizi göremediğinde verimliliğinizi kanıtlamak kolay değildir ancak kanıtlanabilir verilere odaklanabilirsiniz. Yöneticilerinizle ya da mesai arkadaşlarınızla doğru iletişimi bu süreçte kurarsanız kimse yaptığınız işi sorgulamayacaktır.